3. Köprü Eşsiz Manzarasıyla Görenleri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

3. Köprü Eşsiz Manzarasıyla Görenleri Büyüledi

İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya neden olacağı tahmin edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayaklarına düşen sis, seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

15.11.2014 09:33  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Ekim ayında tamamlanan köprü ayaklarının tepesine düşen sis, köprünün seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.+

MANZARASI BÜYÜLÜYOR

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey yamacında yapılan ve birçok özelliği ile dünyada ilk olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşası hız kesmeden devam ediyor. Temelini eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mayıs 2013'te attığı köprünün Sarıyer'in Garipçe köyü ile Anadolu yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtinde yükselen ayakları geçtiğimiz aylarda tamamlandı.

İstanbul trafiğini rahatlatacak olan 3'üncü köprü, çevre köylerdeki vatandaşları ve görenleri büyülüyor. Tamamlanan köprü ayaklarının tepesine düşen sis, köprünün seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

"KÖPRÜYE BAKINCA GURUR DUYUYORUZ"

İnşası devam eden 3'üncü köprü hakkında konuşan Rıfat Aytaç, "3. köprüyü aslında diğer köprülere nazaran vize gibi bekliyoruz. Yapılan her şey iyidir. Köprünün burada olması çok da güzel, boğaza da bir güzellik kattı. Ayakları gökyüzüne çıktı. Buradan bakınca gurur duyuyoruz. Bu köprünün açılması diğer köprüleri de muhakkak rahatlatacak. Ben akşam saatlerinde evime giderken TIR'dan, kamyondan gidemiyorum. Onlar bu tarafa aktarıldığı zaman bir rahatlama olacak. Bundan daha güzel proje mi olur. Daha birçok bizim düşünemediğimiz projeler var. Allah nasip ederse tüm projeler yapılır. Bazen balık ararken köprünün yanından geçiyoruz, görüyoruz. Gece, gündüz orada bir çalışma görüyoruz. Çok güzel başarılı bir çalışma. Çalışmalara bakılırsa bitecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 58.5 metre genişliğinde, geliş ve gidişleriyle de 8 şeritli olacak. Köprünün ortasında ise 2 şeritli tren yolu bulunacak. Bin 408 metrelik orta açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü, 321 metre yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. Köprünün işletmesi ise yapım dahil 10 yıl 2 ay 20 gün konsorsiyum tarafından yapılacak. İÇTAŞ ile Astaldi ortaklığının inşaatını üstlendiği projede, en büyük rolü ise Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü oynuyor. Projenin tamamlanacağı 3 yılsonunda ise bin 400 hektarlık alan ağaçlandırılacak. Projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor.

3. Köprü Eşsiz Manzarasıyla Görenleri Büyüledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Köprü Eşsiz Manzarasıyla Görenleri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TAYFUN: ÇAYCI KEMAL OTURUP GÖLGESİNDE ÇAY İÇSİN 26 6 Yanıtla
  • Baran Demirkol: Türkiye nerden nereye geldi, daha önceki hükümetler bankaların içini boşaltıp ülkeyi soyup işçinin maaşına bile göz dikmişlerdi, KEY adı altında işçiden kesilen paralar bu hükümet döneminde ödendi, pijamayla donlabaşbakan karşılarlardı bu ülkede hepimiz yaşadık gördük, 1 milyar dolar için muhtar bile seçilmemiş Kemal Derviş in önünde ceket ilikleyip esas duruşta bekleyen hükümet vardı bu ülkede, Allah ım bir daha o günleri yaşatmasın, ülkede hergün 1 banka batardı, gelen hükümetlerin ömrü 1 maximum 1, 5 seneyi geçmez ülke kaosa sürüklenirdi, anayasa kitabını fırlatan cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanına nankör seni biz getirdik buraya diyen hükümet üyeleri, kısacası ülke on yıllardır tam bir kaos içerisindeydi, daha faili meçhullara girmedim farkındaysanız, bu ülkede cumhurbaşkanı bile makamında faili meçhul oldu artık gerisini siz düşünün, adli tıp ın komik açıklaması 4 zehir var ama zehirlendimi belli değil, o 4 zehiri size enjekte edelim bakalım sonuç ne olacak. . . 20 6 Yanıtla
  • kebapci: Yaşasın tayyip baba o olmasa bu kadar ilerleyemezdi Türkiye helal olsun AKP ye 16 9 Yanıtla
  • mustafa: bu millete akp de chp de mhp de hdp de yada herhangi bir partide hizmet icin birşeyler yapıyorsa buna karşı cıkan oluyorsa VATAN HAİNİDİR!!! 24 0 Yanıtla
  • reis: Ülkeme yapılan hergüzel hizmet yakışır 14 1 Yanıtla
  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı
    11:44 Çorum'da Uyuşturucu Nakli Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Çorum'da uyuşturucu nakli yaptığı belirlenen 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Zanlılara ait araçta yapılan aramada 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Vali Zülkif Dağlı, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı
    11:44 Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, şehit aileleri ve gaziler için iftar programına katıldı

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kızılkaya, birlik ve dayanışma mesajları vererek, şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını belirtti. Programa, askeri ve sivil yetkililer, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

  • Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'
    11:43 Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'

    Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçların kendisine ait olmadığını ve bununla ilgili olarak zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti. Muhtar, hizmetleriyle anılmak istediğini vurguladı.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.


Advertisement