3. Köprü Bağlantı Yollarında İnşaat Durdu - Son Dakika
Ekonomi

3. Köprü Bağlantı Yollarında İnşaat Durdu

3. köprü bağlantı yollarında çalışan işçiler ile makine sahipleri, paraları ödenmediği gerekçesiyle şantiye yollarını kapatarak çalışmaları durdurdu.

26.06.2014 22:27  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'a yapılan üçüncü boğaz köprüsü bağlantı yollarında çalışan işçiler ile iş makinelerinin sahipleri, paraları ödenmediği gerekçesiyle şantiye yollarını kapatarak çalışmaları durdurdu.

İŞ MAKİNELERİ VE KAMYONLARIYLA TOPRAK YIĞARAK YOLU KAPATTI

Eski Edirne Asfaltı bölgesinden geçen üçüncü köprü bağlantı yolunda çalışan işçiler, paraları ödenmediği gerekçesiyle, iş makineleri ve kamyonlarıyla toprak yığarak, şantiye yolunu kapattı.

Paraları ödenmediği takdirde yolu açmayacaklarını belirten işçiler, “Üçüncü köprü inşaatı bağlantı yolu şantiyesinde çalışıyoruz. Burada 100'ün üzerinde işçi vardı. Para vermeye vermeye burada kimse kalmadı. 4-5 aydır paralarımız ödenmiyor. Bize hep, 'Bugün git, yarın gel' deniliyor. Bizi dolandırıyorlar. Ödeme yapmadıkları için araçlarımız da yatıyor. Çalıştırmaya çalıştırmaya araçlar çürüdü. Burada para alamayınca, oradan buradan borçlanıyoruz. Başka işe de gidemiyoruz."

"PARA ÖDEMEDİKLERİ GİBİ SİGORTAMIZI DA KESTİLER"

"Böyle boşta bekliyoruz. Para ödemedikleri gibi, sigortalarımızı da kestiler. Ana firma olan İCA, 'Biz bu işin arkasındayız. Siz çalışın, taşeron firma paranızı ödemezse biz size öderiz' demişti. Şimdi Taşeron firma ile ana yüklenici firma arasında anlaşmazlık çıkmış. Onların anlaşmazlığı sonucu biz mağdur olduk. Bize ödeme yapılmıyor. Hafriyat işini alan taşeron firmanın hiçbir araç gereci yok. Bir kazması olmayan adama milyon metre hafriyat vermişler. Adamlar gelmiş, birine selam vermişler, iş almışlar. Ama bakıyorsun, işi yapan bizleriz. Ama parayı alamayan da bizleriz."

"Bizim sırtımızdan para kazanıyorlar. Üçüncü köprü yolları inşaatında çalışan diğer şantiyelerdeki arkadaşlar da paralarını alamadılar. Biz bu yüzden şantiye yolunu kapattık. Toplamda 1 milyon lira alacağımız var. Paramız ödenmeden de bu yolu açmayacağız. Bu ülkede kamyoncunun sırtına basıp zengin olan binlerce insan var. Yetkililer istesin, bu milletin parası internet tuşuna basılarak 'tık' diye ödenir dediler."

"ÖDEMEYİ YAPACAĞIZ"

Hafriyat işini alan taşeron firma İDB'nin yetkilisi Bayram İşbilir ise işçilere ödeme yapmadıklarını doğrulayarak, “Ödemeyi yapamadık. Çünkü mevcut önümüzde bir işimiz var. Proje, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından durduruldu. Şimdi önümüz açıldı. Dolguyu yapıp ödemelerimizi yapacağız. Yani bir projeden para gelecekti, gelmediği için de ödeme yapamadık diye konuştu.

Öte yandan, polis ekipleri de şantiye alanına gelerek güvenlik önlemi aldı.

3. Köprü Bağlantı Yollarında İnşaat Durdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 3. Köprü Bağlantı Yollarında İnşaat Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Yaşasın Akp!: Doğu bölünse hiç umrumda değil,yolsuzluklar umrumda değil sonunda yol yapan,köprü yapan,kültür merkezi yapan,hastane yapan bir başbakanımız var. 17 37 Yanıtla ibrahim: Okudugunu anlamamis kadar bencil olamassinn. Sonucta alin teriyle çalışan evine ekmek goturemiyen bir baba var sen hangi zihniyetten bahsediyorsun. . 0 0
  • seyit: HERKES SİYASETİN ARKASINA SIĞINIP VATANDAŞ AKP HÜKÜMETİNE KARŞI DİYE KIŞKIRTIRIYORLAR. HEPSİ ORTAMI KARIŞTIRIP KARALAMA KAMPANYASI OLUŞTURMAK ZANNEDİYORLAR.HİÇ KİMSE NE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZE , NEDE AK PARTİ HÜKÜMETİNE KARŞI DEĞİL , HERKES MAĞDUR DURUMDA OLAN ÇALIŞANIN HAKKININ TAŞERON DENİLEN İŞÇİNİN SIRTINDAN HAKKININ GASPEDİLDİĞİ PARALARINI ALAMADIĞI PARALARININ VERİLMESİDİR. 24 7 Yanıtla
  • SENDİKAN VARMI?: Taşeron düzeni bitecek.Kazanan İşçiler olacak.İnşaat İşçileri Sendilkası geliyor. 15 1 Yanıtla
  • bravo: haber olarak verdiğiniz en uzun video neden acaba 10 5 Yanıtla
  • yigido: yapmazlar bu serefsizler ödeme benimde ikitane kamyonum gitti hacize bu tasaronlar yüzünden 12 2 Yanıtla
  • gülsenize: semtlerde bulunan kalan küçük ormacıkları ,parkları kaldıralım.onların şehrin dışına; gebze veya catalca'ya taşıyalım.canımız parkta oturmak isterse tek otobüsle gebzeye veya catalcaya gidebiliriz.boşalan arsalardan bu şekilde büyük rant sağlanır gelen paraya, taşeron firmalar için güvenliksiz yeni maden ocakları açarız.tarihi eserlerimizin olduğu mekanların, akınlarına bol bol alışveriş merkezi yapmalıyız turistler AVM leri çok seviyor turist sayımız artacaktır.hatta 3. köprüye yakın yerlere AVM ler açalım gerçi maslak ve 4 leventdeki avm ler 1. ve 2. köprüyü tıkıyor ama sorun değil nasıl olsa biz bu kafayla 4. köprüyüde yaparız. anadoludaki tüm akrabalarımızı çağıralım ne güzel hep baraber oluruz. devletimizin istanbula her türlü sağlık ve sosyal hizmeti verme gücü var,gelin hep beraber anadoluyu boşaltıp istabul'un nüfusunu 50 milyona çıkaralım dünyanın en kalabalık şehri ünvanına sahip olmalıyız istanbulun her yeri beton olsun şehrimizle övünür beton gibi istanbul deriz. 3 4 Yanıtla
  • seyit: Türkiye Cumhuriyeti Devletimize Yakışmayan TAŞERON FİRMALAR . Bu gibi ŞİRKETLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZİN Her Bölgesinde şu anda mevcut. Burada Hakkını Arayan Tüm Çalışanların Sorunlarının Aynısını Bizlerde DOĞALGAZ FİRMASINDA ŞEHİRİÇİ ANA HATLARDA BU GİBİ TAŞERON FİRMALARLA YAŞADIK. ÇALIŞMA BAKANLIĞIMIZIN BU TAŞERON İRMALARINI KALDIRMASINI İSTİYORUZ. ÇALIŞANIN HAKLARINI GASBEDİYORLAR.KENDİLERİ ÇALIŞMADAN , ÇALIŞANIN SIRTINDAN PARA KAZANIP BİRDE ÜSTELİK YÜSSÜZLÜK YAPIYORLAR.BURADA ÇALIŞAN MAĞDUR.KİMSE GEZİCİLER DEYİPTE BOŞ SAFSATALARA İNANIP KARŞI GELİYORLAR DİYE KALKIŞMASIN ÇÜNKÜ HERKES TAŞERON FİRMALARDAN YILDI , AMA ÇALIŞMAYAN NEREDEN BİLECEK TAŞERON FİRMALARIN NE YÜSSÜZLÜKLER YAPIP ÇALIŞANIN HAKKINI ÇATIR ÇATIR YEDİĞİNİ. 7 0 Yanıtla
  • seyit: TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZİN KAMBURUDUR TAŞERON FİRMALAR. TAŞERONLARA HAYIR. 3 1 Yanıtla
  • kawa: bizim malamar suriye burma arakan için aglayan su anki hükümet neden ıraktaki türkmenleri görmezden geliyor su anda sınıra dayanmıslar türkiyeye bile almıyorlar hergün tecavüze ugrayan onlarca türkmen kadın cocuk var ve işid vurmasa bile tecavuze ugrayıp intihar eden onlarca kadın haberi geliyo ben su an oturdugum yerde yazıyorum ama ırak erbil rega asfalt santiyesinden yazıyorum burada ırakta olan bilen herse en şüzgecsiz kanıtlarla gözümüzün önünde gördüklerimi yazıyorum 1 0 Yanıtla
  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.


Advertisement