IŞİD'den Kaçan Gelinlerin İtirafları Kan Dondurdu - Son Dakika
Güncel

IŞİD'den Kaçan Gelinlerin İtirafları Kan Dondurdu

Orta Doğu'yu kana boğan IŞİD'in merkezi Rakka'daki baskılardan bunalıp kaçan 3 Suriyeli kadının itirafları dehşete düşürdü. Dar çarşaf giydikleri için kırbaçlananlar var.

23.11.2015 11:17  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rakka'da IŞİD'in ahlak polisliğini yaparken baskılardan bunalıp kaçan 3 Suriyeli kadın New York Times'a konuştu. 25 yaşındaki Aws, kuzeni 20 yaşındaki Dua ve 22 yaşındaki Esma, insan kaçakçılarının yardımıyla Türkiye'ye kaçtı. Suriyelilerin arasında kendilerine yeni hayatlar kurdular. Bir dönem IŞİD'li olduklarını ise herkesten gizliyorlar.

İTİRAFLARI KAN DONDURDU

Orta Doğu'yu dehşete boğan IŞİD'in Suriye'de kale yaptığı Rakka'da halk çareyi kaçmakta ya da iş birliği yapmakta buluyor. New York Times muhabiri Azadeh Moaveni, IŞİD'in ahlak polisliğini yapan, aradıklarını bulamayınca da Türkiye'ye kaçan üç kadınla konuştu.

ANNE OLMASINA İZİN ÇIKMADI

Fırat Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okuyan 25 yaşındaki Aws, kendisini istemeye gelen Türk militan Ebu Muhammed'i beğenip evliliği kabul etti. Kocası cephedeyken o diğer IŞİD gelinleriyle vakit geçiriyordu yalnız kalsa da Ezidi kölelerinden şanslı olduğunun farkındaydı. Anne olmak istedi ancak komutanlar yeni babaların savaşmaya gönülsüz olacağını düşündüğünden kocası doğum kontrol hapı kullanmasını söyledi.

YABANCI KADINLARLA KONUŞMALARI YASAKTI

Kuzeni 20 yaşındaki Dua'nın çiftçi babası, kızını Riyadlı zengin bir aileden gelen Suudi militana verdi. Modern mutfaklı, klimalı bir eve yerleşen çiftin alışverişlerini hizmetçileri yapıyordu. Dua, yeni hayatından memnundu ama boş vakti çoktu. İki genç kadın, özgürce hareket edebilmek için geçen şubatta kadınlardan oluşan Hamsa Tümeni'ne katıldı. Askeri ve dini eğitimden geçip bir ay içinde devriyeye çıktılar. Birlikte her milletten kadın vardı ama yabancılarla konuşmaları yasaktı. Zira dedikodu yapıp yabancı kadınların daha çok maaş aldığını öğrenmeleri istenmiyordu. Yabancı kadınların Türkiye sınırından alınıp Rakka'ya götürülmesinden 22 yaşındaki işletme mezunu Esma sorumluydu. Britanya'dan kaçan 3 liseli kızı da Esma karşıladı, Rakka'da bir otele yerleştirdi.

"DAR ÇARŞAF GİYDİKLERİ İÇİN KIRBAÇLANDILAR"

Kestiği kafaları Rakka meydanlarında günlerce sergileyen IŞİD'le iş birliğinin keyfi uzun sürmedi. Karakolda arkadaşı ve annesinin dar çarşaf giydikleri gerekçesiyle kırbaçlanmalarına şahit olan Dua, kocasının Tel Abyad'da intihar bombacısı olup kendisini havaya uçurduğunu öğrendi. Derhal yeniden evlenmesi gerektiği söylendi. Aws'a da kocasının intihar eyleminde öldüğü haberi geldi. Evlendirildiği Mısırlı militanı pek beğenmedi, zaten adam iki ay sonra firar etti. Esma ise bikiniyle denize girdiği, kadınlı erkekli arkadaşlarıyla kafelerde oturduğu günleri özlüyordu.

Üç kadın hiç zorlanmadan Türkiye'ye kaçtı. Güneydoğudaki Suriyelilerin arasında İngilizce ve Türkçe dersleri alıyorlar. Bir dönem IŞİD'li olduklarını ise herkesten gizliyorlar.

IŞİD\'den Kaçan Gelinlerin İtirafları Kan Dondurdu

Son Dakika Güncel IŞİD'den Kaçan Gelinlerin İtirafları Kan Dondurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • cuneyit cetin: YAHU NEDEN KİMSE ANLAMIYOR İŞİDİ MÜSLÜMAN BİR ÖRGÜT DEGİL BUNLAR YAHUDİ ÖRGÜT ALLAH AŞKINA ANLAYIN ARTIK NEDEN İSRAYİLE NEDEN BİRŞEY SÖYLEYEMIYOR LAR BU İŞİDİ ORDA FİLİSDİN HALKINA BİR SÜRÜ ZULÜM YAPIYOR İSRAYİL 25 10 Yanıtla
  • KARS: pkklılar nasıl mağaralarda kadın erkek evleniyorlar bunlarınki gene ev bark var lüks anlattıklarına göre onlardan kimse hiç bahsetmiyor 12 16 Yanıtla AKP katildir: Allah senin belanı versin 7 6
  • neco: Hicbir beyin sahibi iside katilmaz. 25 2 Yanıtla
  • OKAN: AH ZAVALI ÜLKEM AH KAFA KESIP SOKAKLARDA SERGILEYENLER SIMDI BENIM ÜLKEMDE. 16 5 Yanıtla
  • ttk: yahudi medyası işte... kafelerde oturup bikini giyemediği için kan donduran itiraflar vay canına! 17 4 Yanıtla
  • Herşeyyalan: Peki ya işit bilerek oyun yapıp bunları yolluyorsa ne olacak o zaman 17 2 Yanıtla uzman çavuş: Parti zamanı new York times için ozaman !! 0 0
  • TÜRK: Hadi siz mağdursunuz,diyelimki esir alındınız,gayrimüslimsiniz veya farklı mezheptensiniz.peki ülkemizde sanki bir hayır işleniyormuş gibi bu örgüte katılmak ve oralarda kendine koca edinmek isteyen bayanlara ne demeli... 13 2 Yanıtla
  • FATİH TORUNU: İYİ YAPIYORLAR DÜNYAYA AZCIK KORKU LAZIM 3 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement