3. Erzurum Günleri - Son Dakika
Yerel

3. Erzurum Günleri

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı ile İspir ve Çevresi Kalkındırma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen, "3. Erzurum Günleri" etkinliği sona erdi.

15.09.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı ile İspir ve Çevresi Kalkındırma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen, "3. Erzurum Günleri" etkinliği sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum'un önemli bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Erzurum, geçmişi 5 bin yıl öncesine giden kadim bir şehir. Bu faaliyeti, Erzurum'u konuşmak ve Erzurum'u bu günden yarına taşımak adına çok önemli bir organizasyon olarak görüyorum. Erzurum çok farklı bir şehir. Sadece eğitim tarafına bakacak olursak, 13. yüzyılda kurulan Çifte Minareli ve Yakutiye Medreseleri gibi iki önemli eğitim merkezini bünyesinde bulunduran bir şehirdir. Ayrıca cumhuriyet döneminde de eğitime başlayan ve aralıksız devam eden bir eğitim merkezidir. Atatürk Üniversitesi, her alanda binlerce mezunundan bahsedelebileceğimiz bir üniversitedir. Türkiye'nin en çok rektör yetiştiren üniversitelerindendir. Ancak sadece geçmişten bahsetmek bizi kısır bir döngüye sokar, bu sebeple geçmişten alacağımız destekle, geleceğe çok güçlü bir şekilde hazırlanmak zorundayız. Biz nasıl geçmişimizle övünüyorsak veya onu sorguluyorsak, gelecek nesiller de bugünle övünüp, bugünün yöneticilerini sorgulayacaktır" dedi

Programda "Bilim Müze Doğa Tarih ve Eğitim Park Projesi"yle ilgili de bilgi veren Rektör Koçak, " Bu projemizi de sizlerle uzun zamandır paylaşıyoruz. Bu projenin içerisinde bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erzurum'u geleceğe taşıyacak olan bu projenin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Atatürk Üniversitesi'nin stantlarını gezdirerek, Bilim Müze Doğa Tarih ve Eğitim Park Projesi hakkında bilgiler verdi.

Atatürk Üniversitesi tarafından Erzurum Günleri'nde kurulan Ermeni mezalimi fotoğraf sergisi ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri fotoğraf sergisi de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Erzurum Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement