3 Bin Öğrenciye Diş Fırçalama Yöntemleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

3 Bin Öğrenciye Diş Fırçalama Yöntemleri Anlatıldı

3 Bin Öğrenciye Diş Fırçalama Yöntemleri Anlatıldı

Adana Diş Hekimleri Odası ile Karataş Belediyesi’nin ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye diş fırçalama yöntemleri anlatılarak her öğrenciye diş fırçası ve macunu verildi.

21.05.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Diş Hekimleri Odası ile Karataş Belediyesi'nin ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye diş fırçalama yöntemleri anlatılarak her öğrenciye diş fırçası ve macunu verildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği ile bu projeyi yürüttüklerini belirten Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, "Adana Diş Hekimleri Odası olarak ülkemize ve insanlarımıza karşı sosyal sorumluluk hissediyoruz. Biz çalışmayı ülke insanının sağlığı açısından koruyucu hekimlik olarak temelden başlamak istedik. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı iyi olursa, gelecek nesillerinde ağız ve diş sağlığının iyi olacağını düşünüyoruz. Bu projemizi Karataş ilçemizden başlatıyoruz. Çünkü Karataş gereken ağız ve diş sağlığı konusunda gereken hizmetini alamadı. Ne özelde ne devlette ne de kamuda bu hizmet belli bir düzende yapılamadı. Başlayan girişimler hep sonuçsuz kaldı. Şu an bile Karataş'ta özelde çalışan diş hekimi yok. Kamuda da dönüşümlü (geçici) hizmetler verilmeye çalışılıyor. Karataş'taki insanlar ağız diş tedavisi için Adanaya gelmek zorunda kalıyor. Karataş'ta diş hekimi olmadığı için çocukların ağız diş sağlığı tamamen geri kalıyor. Biz diş hekimleri odası olarak elimizden geldiğince diş hekimliği hizmetlerinin yürümediği bölgelerde bu sosyal sorumluluk projelerini yapmak istiyoruz. Bu sebeple Karataş ilçemize öncelik verdik" dedi.

Çocuklara dişleri sağlıklı kalırsa ne olur? Çürürse ne olur? ve diş fırçalama yöntemlerini anlatarak, bilinçlenmelerini sağladıklarını anlatan Güler, "Sorumluluk duyduğumuz projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu proje'de gönüllü olarak görev alan yönetim kurulu üyelerimiz Dr. Dt. Hasan Boğa'ya, Dr. Dt. Metin Ersoy'a, Dt. Buket Uğuz'a, Dt. Nevin Kilecioğlu'na, meslektaşlarımız Dt. Cenk Altıntop'a, Dt. Ulvi Sevdi'ye, Dt. Yücel Çulha'ya, Dt. Tunç Akçalı'ya, Dt. Faruk Ekim'e, Dt. Can Demirer'e, Dt. Esra Söndüren ve Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Karataş'a ilkleri getirmeyi ilke edindiklerini belirterek, "Bugün yaklaşık 3 bin öğrencimiz ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendi. Diş fırçalaması nasıl yapılır? Onu uzmanından yani diş hekiminden öğrendi. Dişlerinin çürümemesi için beslenme nasıl olur? Onu öğrendiler" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Bin Öğrenciye Diş Fırçalama Yöntemleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement