3 Belediye Başkanı, Okulların Bayramdan Sonra Açılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

3 Belediye Başkanı, Okulların Bayramdan Sonra Açılmasını İstedi

3 Belediye Başkanı, Okulların Bayramdan Sonra Açılmasını İstedi

Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris'in belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için, okulların Kurban Bayramı'ndan sonra açılmasını istedi.

17.08.2015 13:58  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris'in belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının açılışının, 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı'ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül'e bırakılmasını istedi.

3 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANINDAN ORTAK KARAR

Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı ile Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Marmaris'te bir araya gelerek turizm değerlendirme toplantısı yaptı. Bölge turizmini olumsuz etkileyen unsurları görüşen belediye başkanları, turist sayısındaki düşüşün önlenebilmesi için alınacak tedbirleri konuştu. Ortak tanıtım çalışmaları yapma kararı alan Saatcı, Kocadon ve Acar, bölgedeki turizm potansiyelinin gelişmesi için işbirliği kararı aldı. İlk toplantıdan çıkan ortak bildiride, turizmcilerin, yabancı turistlerdeki düşüşü yerli tatilcilerle kapatmaya çalıştığı vurgulandı. Yerli tatilcilerin okulların açılmasıyla turizm bölgelerinden çekileceği belirtilerek, turizm tesislerindeki iş gücünün önemli bölümünü oluşturan öğrencilerin de tesislerden ayrılacağı kaydedildi.

KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRAYA BIRAKILSIN

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül'de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."

İLK DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un babasının vefatı nedeniyle biraraya gelemediklerini belirterek bildiriyi okuyan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, okulların açılış tarihlerinde ilk kez değişiklik olmayacağını, daha önce köy okullarının tarıma destek amacıyla erken kapatıldığını hatırlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Belediye Başkanı, Okulların Bayramdan Sonra Açılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • TSKlı: Daha çok günah daha çok fuhuş daha çok göz zinası daha çok çıplaklık vs.... 26 13 Yanıtla
  • map: 7 eylülde açılsın motivasyon sorunuda olmaz. kurban bayramına kadar alışmış olurlar. ulan varya bu haberleri ögrenciden cok ögretmenler takip ediyor. hep yatın hep yatın. kar yagdı yat; milli bayramlar oldu yat;dini bayramlar oldu yat;seçim olur yat;yılbaşı olur yat; istanbulun kurtuşulu olur yat;suabt tatili olur yat yazın 3 ay yat. sonra en az ögretmen maaşı 2500 lira +ek ders+etüd+özel ders. doyumsuzlar. bunlara temmuz agustosta 2 ay zorunlu okul egitimi vereceksin 15 gün tatil yeter. 15 13 Yanıtla ccc: Bu kadar yazacağına çalışıp öğretmen olsaydın daha kestirme olurmuş 11 2
  • map: ulan hep bedavacısınız be. okullar geç açılsın haziranın basında erken kapansın. nedir lan bu sizden çektigimiz. bu ögretmenler yılın 6 ayı zaten tatil. doymadılar daha tatile. iç turizm etkilenirmiş. başlıcam turizmine 4 aydır bişey olmadıda 1 haftadamı etkilenecek. pis rantcılar sizi... en güzeli eylül basında acıp haziran sonunda kapanması. 7 10 Yanıtla Harputlu: Bunu talep eden ogretmenler degil. Sen hic okula gitmedinmi? 4 0
  • vatansver: turizmde aksama olmasın ama eğitimde olabilir! 12 5 Yanıtla
  • map: iyi olmuş. yabancı turiste 1000 tl tatil köyü. bize gelince 2000 tl. yok öyle bir dünya beter olun. şimdi yerli turisti mumla arayın. bişey söyleyincede burunlarından kıl aldırmazlardı. neymiş iki erkek otele alınmıyormuş. neymiş istediğin odayı veremezlermiş. vs vs vs. beter olun. sizler bu ülkenin avantacılarısınız. 3 ay çalış 9 ay yat ohhh. bitti o işler. elin ingilizi almanı rusu kadar degerimiz yok. 11 1 Yanıtla
  • Doğu: He he devlet sizin keyfiniz için okulları geç açıcak 5 2 Yanıtla
  • ORGİN: hiç açılmasın bari. olurmu öyle şey yahu 6 1 Yanıtla
  • tt: Bizde küçük esnaf taşrada insanların tatil dönüşünü bekliyoruz... 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement