3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı Antalya'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı Antalya'da Yapılacak

TÜBİTAK'ın düzenlediği 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 10 16 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

08.04.2014 11:48  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK'ın düzenlediği 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 10-16 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla 2012 yılında düzenlenmeye başlanan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın 3'üncüsü 10 Nisan'da Antalya'da başlayacak. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) organizasyonu ile yapılacak olimpiyatta, 28 ülkeden 110 öğrenci sonlu matematik, geometri, sayılar teorisi, analiz ve cebir alanlarında yarışacak. Geçen yıl 22 ülkenin katıldığı olimpiyatlara bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yapması, ülkelerin yarışmaya ilgisini arttırdı. 21 Avrupa ülkesinin yanı sıra Endonezya, İran, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Tunus ve ABD, yarışmaya misafir ülke statüsünde katılacak.  Türkiye 2 takımla katılacak.

-Katılımcı ülkelerin 4 öğrenci, bir lider ve bir lider yardımcısından oluşan ekiplerle temsil edileceği olimpiyatta Türkiye, bu yıl ev sahibi olması nedeniyle 2 ekiple yer alacak. İlk ekip Elif Aydın, Feyza Duman, Melike Ayşegül Kara ve Başak Önder'den, ikinci ekip ise Zehra Erdem, Çağıl Kalender, Büşra Mirzamlı ve Feyza Yavuz'dan oluşacak. Olimpiyatların Akademik Yöneticiliğini Doç. Dr. Azer Kerimov, Problem Komitesi Başkanlığını ise Dr. Okan Tekman yapacak.  İlk kez 2012'de İngiltere'de düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın ikincisi Lüksemburg'da yapılmıştı. Türkiye, olimpiyatta 2 yıl üst üste 1 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı.

Geçen yıl Türkiye'ye altın madalya kazandıran öğrenci Berfin Şimşek, aynı zamanda puan sıralamasında da 1. olmuştu. Ödüller - Yarışmalarda derece alan öğrenciler, kazandıkları bilgi birikimi ve tecrübeyle sonraki yıllarda Uluslararası Matematik Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda derece almaları durumunda da 20 bin lirayı bulan para ödülü, ilgili alanlarda devlet üniversitelerine sınavsız geçiş hakkı ve temel bilimlerde lisans eğitimlerine devam etmeleri durumunda aylık 2 bin lira burs imkanı kazanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı Antalya'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:07 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde yapılan sebze seracılığında bayram sonrası önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, seracılığın ülkede hızla geliştiğini ve sebze üretiminin yoğun olduğu illerde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.


Advertisement