2türkiye Fransa Dostluk Grubu Pariste - Son Dakika
Güncel

2türkiye Fransa Dostluk Grubu Pariste

2türkiye Fransa Dostluk Grubu Pariste

Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Ziyaretlerinin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyareti öncesine denk gelmesinin önemine değidi.

12.12.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Ziyaretlerinin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyareti öncesine denk gelmesinin önemine değidi.İnkar yasası nedeniyle 2011'de bir yol kazası yaşandığını ilişkilerin iyiye gittiği ve Hollande'ın gezisi ile daha ileri gideceği temennisinde bulundu. Gülpınar, Avrupa Birliği sürecinde, 22'nci faslı açtıkları için teşekkür ettiklerini ancak bunun yetersiz olduğunu, "Fransa'nın bloke ettiği diğer 4 faslın açılması gerektiğinide dile getirdiklerini"ve Biz dostluk grubu olarak dostluğa binaen bizim temenimiz bu dostluğun devam etmesi,yürütülen faaliyetlerin iki ülkenin menfaatleri için bu şekilde devam etmesinin çok daha iyi olacağını her iki ülkenin de bu işten fayda sağlayacağını ifade ettiklerini'söyledi.

Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk 'Türkiye Fransa arasında ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir geziydi. Demokrasi,özgürlük,hukukun üstünlüğükonuşulduğu zaman komisyonda bulunan siyasi partiler kendi görüşlerini dile getiriyorlar.Burada önemli bir konu var ki 2015 yılında ermeni konusunun yeni başatan gelmesi zayıfta olsa Hollande'ın seçim kampanyası sırasında bu konuyu yeniden getirmek konusunda bir söz sarfetmiş.Bu sözün arakasında nasıl duracak'Durması çok zor.Çünkü bizdeki Anayasa Mahkemesi karşılığı Anayasa Komisyonu'nun kesin bir kararaı var.O konuyuda biz dile getiriyoruz. Muhalefet olarak farklı siyasi görüşlerimiz bir çok alanda ayrışıyor ama ayrışmadığı bir takım ulusal konular var.Bunlardan bri taneside Ermeni konusu.Ermeni konusunun biz tarihçiler tarafından araştırılması tarhçilrin verceği sonuç üzerine biz siyasilerin bir tavır takınmasını ön görüyoruz. Bunuda her düzeyde ve siyasi parti mensubu olarak bu konunun Türk Fransız ilişkilerini bu konu zehirlemesin.'Bu konu kazanç amacı ile seçimden seçime getirilmesin.İlişkiler çok daha geniş çerçevelerde kendini göstersin' diye konuştu.

Korutürk, sosyalistlerin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmadığını dolayısıyla Hollande'ın partisinin 4 fasıldaki blokajı kaldırmaması için de hiçbir nedenin olmadığını dile getirdi. Dostluk Grubu Genel Sekreteri AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen 'Türk vatandaşlarının siyaset ve iş dünyasında daha aktif olması yönünde görüşlerin paylaşıldığını Fransız tarafının, Türk vatandaşlarını "iyi bir yurttaş iyi bir vatandaş" olarak nitelediğini ama siyasette daha görünür olunması yönünde birtakım taleplerinin de olduğunu söyledi. Ermeni lobisinin ve iş dünyasının çok fazla çalıştığını Fransız siyasetinde daha çok Almanya, Belçika gibi Türk politikacı görmek istediklerini de dile getirdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu 'Burada esas olan 1915 olaylarının Fransız Parlamentosuna yansımaması,palementonun hiç bir yetkisi olmaması nokatasında bunun tarhçilerin ele alıp çözüm noktasında tarihçilerle ortaya çıkarılması bunun bir siyasi malzeme olarak kullanılmaması konusunda telkinlerimiz oldu' dedi.

12 Aralık 2013, Perşembe günü Fransa Dostluk grubu başkanı Milletvekili Christophe Bouillon'un görev Bölgesi Seine Maritime geçecek olan Gülpınar ve beraberindekiler, Canteleu Belediyesinde Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul ile bir süre sohbet ettikten sonra Rouen'ı ziyaret ederek Türk vatandaşlarıyla buluşacaklar.

Aynı günün akşamı Christophe Bouillon ile akşam yemeği yiyecek olan Türk heyeti tekrar Paris'e dönecek. Heyet 13 Aralık 2013 Cuma günü Paris'ten Ankara'ya dönecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2türkiye Fransa Dostluk Grubu Pariste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi
    14:13 İstanbul'da Kuvvetli Yağış Trafiği Olumsuz Etkiledi

    İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Büyükçekmece'de yolda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. D-100 kara yolu Güzelşehir mevkisinde su birikintileri oluştu ve sürücüler manevra yapmak zorunda kaldı. Araç sürücüleri ani fren yaparak olası trafik kazalarının önüne geçti. Ayrıca, Güzelşehir'de bulunan alt geçit su altında kaldı. İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yaşandı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Engelsiz Spor Kulübü Sporcularını Ziyaret Etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Engelsiz Spor Kulübü Sporcularını Ziyaret Etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp başkanı, antrenörler ve sporcularla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını ve yeni bir spor tesisi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve sporcuların başarılarını paylaştı.

  • KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi
    14:09 KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında İstanbul'da mezunlar buluşması düzenlendi. Proje kapsamında eğitim alan ve iş hayatına atılan kadın girişimcilerin katıldığı buluşmada, KADEM Girişimcilik Danışmanı Esra Soylu, projenin büyüyen ve etkisini genişleten bir hikaye olduğunu belirtti. Programda kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşıldı ve mentör buluşmaları gerçekleştirildi.

  • Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
    14:08 Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tır ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden açıldı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.


Advertisement