29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı\'na Doğru

Vali Düzgün: "Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine rastlanılmayacak bir başarının gerçekleştirildiğini" ifade etti.

27.10.2014 13:15  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Anadolu'da bin yıldır birlikte yaşadığımız, aynı toprağı vatan bildiğimiz, aynı bayrağı kutsal saydığımız, vatan savunmasında aynı siperde şehit olduğumuz ve cumhuriyeti birlikte kurduğumuz halkımızla şartlar ne olursa olsun her zaman bir bütün olacağız" dedi.

Düzgün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yıl dönümünü gururla ve kıvançla kutlandığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine rastlanılmayacak bir başarının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zaferin, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan cumhuriyet rejimini armağan ettiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, cumhuriyete her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Anadolu'da bin yıldır birlikte yaşadığımız, aynı toprağı vatan bildiğimiz, aynı bayrağı kutsal saydığımız, vatan savunmasında aynı siperde şehit olduğumuz ve cumhuriyeti birlikte kurduğumuz halkımızla, şartlar ne olursa olsun her zaman bir bütün olacağız. Bizi bu inancımızdan ve kararlılığımızdan vazgeçirme ya da engelleme çalışmaları dün amacına ulaşamadığı gibi yarın da asla amacına ulaşamayacaktır. Bunu düşünme basiretsizliğini gösterenlerin çabası da beyhude çabalardan öteye gidemeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel mirasıyla bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya ilelebet devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetin 91. yıldönümü vesilesiyle büyük önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyorum. Birer kahramanlık ve gurur abidesi olarak yaşamlarını sürdüren gazilerimize şükran duygularımı sunuyor, tüm Kayseri halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement