Washington Büyükelçiliğinde Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

Washington Büyükelçiliğinde Cumhuriyet Bayramı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

30.10.2014 06:08  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yerel saatle öğlen yabancı konuklar, akşam da Amerika'daki Türk toplumu için resepsiyon düzenledi.

Türk Milli Marşı'nın okunması ile başlayan resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mesajı okunarak bir ilk gerçekleştirildi. Büyükelçi Serdar Kılıç tarafından okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı.

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir.

91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır.

Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum.

Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Daha önce uygulanmayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen mesajın okunması bir ilk olarak tarihe geçti.

-Büyükelçi Kılıç'ın konuşması-

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da yaptığı konuşmada, Karaman'daki maden kazasına değinerek, madencilerin mahsur kalmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Kılıç, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve kahraman milletimizin tek vücut halinde fedakar ve kahramanca mücadelesiyle yürütülen İstiklal Savaşımız bundan tam 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla taçlanmıştır. Kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün belirlediği muassır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda önemli mesafeler katetmiştir" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün demokratik ve laik yapısı, insan hakları müktesebatına bağlılığı, güçlü ekonomisi, genç ve dinamik nüfusuyla bölgesine ilham, istikrar ve refah veren bir ülke konumuna ulaştığını anlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

" Balkanlar'dan Afganistan'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada yıllardır uluslararası barış, güvenlik ve istikrarın tesisi yönünde çaba sarf eden ülkemiz, halen iç savaş, terör ve insani kriz gibi ciddi sınamalarla karı karşıya kalan bölgemizde komşu halkların güvenlik ve esenliği için yoğun çaba göstermektedir. Nitekim bölge halklarına yönelik çabalarımız sonucunda ülkemiz insani yardımlar alanında dünya genelinde ABD'den sonra ikinci sıraya yükselmiştir.

Ülkemizin 91 yıl boyunca yaptığı atılımların zeminini hazırlayan Cumhuriyetimiz, hepimizin koruması ve yaşatması gereken en değerli ortak varlığımızdır. Yakın coğrafyamızın halen karşı karşıya bulunduğu sınamalar ve bölge ülkelerinin içinde bulunduğu sancılı dönüşüm süreçleri, bölgesinde bir istikrar kaynağı olarak ülkemizin bu kazanımlarının önemini açıkça ortaya koymaktadır.

Şanlı tarihimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip ortak hedefler doğrultusunda birleşmeyi ve kenetlenmeyi başarabildiği sürece Türk milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir."

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, Türk-Amerikan toplumunun da bu bilinç, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket edeceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Resepsiyon sırasında üç semavi dinin temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'nun da bir konser vermesi planlanıyordu ancak Karaman'daki maden kazası nedeniyle konser iptal edildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washington Büyükelçiliğinde Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement