29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği rezidansında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resepsiyon düzenlendi.

30.10.2014 04:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan ve eşi Akın Algan'nın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Senegal hükümetini temsilen Kamu Bakanı Viviane Bampassy, büyükelçilik ve başkonsolosluk çalışanları, yabancı misyonlardan çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Dakar Büyükelçiliği'ne gönderdiği özel kutlama mesajı, büyükelçilik Müsteşarı Deniz Şahin tarafından Fransızca okundu.

Mesajın ardından konuşma yapan Algan, "Ne yazık ki Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu, Ermenek'teki facia nedeniyle üzüntü verici bir atmosferde gerçekleştiriyoruz. Kazazedeler ve aileleriyle dayanışma duygularımı paylaşıyorum. Sağ salim kurtulmaları için dua ediyorum" dedi.

Senegal halkının zor zamanda hep Türk halkına sempati ile baktığını ifade eden Algan, "Biz de ülke olarak bu muhabbeti karşılıksız bırakmadık. İki ülke arasında birçok alanda gösterilen işbirliği bunun en güzel örneğidir. Tarihsel kökleri çok derin olan Türk-Senegal dostluğunun ilelebet süreceğinden şüphe etmiyorum" diye konuştu.

Algan, konuşmasında Anadolu Ajansı'nın (AA) son zamanda gerçekleştirdiği atılımlara dikkat çekerek, "AA'nın Batı Afrika Bölge Ofisi'ni Dakar'da açılacak olmasının ülkenin bölgesel pozisyonuna önemli katkılar sağlayacağından eminiz" ifadesini kullandı.

Algan, "Memleketimizden uzakta bulunan bu dost ülkede hepiniz, ülkemizi tanıtan birer temsilcisiniz. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederek, bu güzel bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu

Misafirler, konuşmanın ardından ikram edilen Türk yemeklerine yoğun ilgi gösterdi. - Dakar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement