29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

CHP Erzurum İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan grup, meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

29.10.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Erzurum İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan grup, meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla, slogan atarak Havuzbaşı Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü. Anıt önünde saygı duruşunda bulunan CHP'liler, İstiklal Marşı okudu.

CHP Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un, Türkiye'nin temellerinin atıldığı ilk yer olduğunu, o nedenle Cumhuriyet Bayramı'nı burada kutlamayı tercih ettiğini söyledi.

Burada ışıl ışıl bir gençlik, Cumhuriyete sahip çıkan inanılmaz güçlü bir halk olduğunu belirten Köksüz, şöyle devam etti:

"Buradaki gençlerimizin her zaman için Atatürk'ün ilkelerine, Cumhuriyetimize, Atatürk'ün heykellerine, Türk bayrağına ve kendi geleceğine sahip çıkacağına inanıyorum. Atatürk'ün ruhu şad olsun. Cumhuriyetimizi her zaman gençliğe emanet etti. Ben de sizlere güveniyorum. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir."

CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu da Cumhuriyetin 91. yılını kutlarken, ne yazık ki bugün karamsar olmak için yeterince sebep olduğunu ifade etti.

Kızıloğlu, "Son günlerde bayrağımıza, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerini indirmeye başladılar. Bayraklarımızı indirmeye başladılar. Yapılan saygısızlık bizlerin sabrını zorlamak içindir. Ama bizim herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye için umudumuz var. Bu karanlık günleri aydınlığa kavuşturacak olan yine biz Atatürkçüleriz. Çünkü umudumuz var, çünkü Cumhuriyetimiz var, çünkü Atatürk'ün bizlere emaneti var" diye konuştu.

Grup, "Andımızı" okuduktan sonra dağıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement