29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı, Kayseri, Sivas, Tokat, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Tunceli, Elazığ, Erzincan ve Malatya'da da törenlerle kutlandı Törenlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajı okundu Kayseri'deki törende, yabancı öğrenciler, Türk bayrağı taşıdı.

29.10.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kayseri, Sivas, Tokat, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Tunceli, Elazığ, Erzincan ve Malatya'da da törenlerle kutlandı.

Kayseri'de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okunmasının ardından törende konuşan Vali Düzgün, Cumhuriyet'in ilanının 91'inci yıl dönümünün gururla ve coşkuyla kutlandığını söyledi.

Sivas

Sivas'ta, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Alim Barut, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri araçla geçiş yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

Vali Barut, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kırıkkale

Kırıkkale'deki kutlamalar ise Vali Ali Kolat'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki törende, Vali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, vatandaşları selamlayarak, bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

Kolat, konuşmasında, Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin sağ salim kurtulmasını diledi.

Kutlamalar, öğrencilerin şiir okumasının ardından geçiş töreniyle sona erdi.

Kırşehir

Kırşehir'de de İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, bütün Kırşehirlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Şentürk, yeni nesillerin her zaman Cumhuriyet'e sahip çıkacağını söyledi.

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, alanda bulunanları selamlayarak bayramını kutladı.

Vali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, inanç ve kararlılıkla kazanılan ve Türk milletine armağan edilen, kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyet'in ilan edilişinin 91. yıl dönümünü milletçe gurur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Niğde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Niğde'de törenle kutlandı.

Kutlamalar, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Malatya

Malatya'da kutlamalar kapsamında, ilk olarak, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra İnönü Caddesi'nde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Erzincan'daki kutlamalar ise Vali Süleyman Kahraman'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Kentte daha sonra düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

Elazığ'da, Vali Ömer Faruk Koçak'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Elazığ Belediyesi önünde tertip edilen törenle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Tunceli

Cumhuriyet Bayramı, Tunceli'de törenle kutlandı.

Kutlamalar, Vali Osman Kaymak'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Hükümet Konağı önünde devam eden törende, Vali Kaymak ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, halkı selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Tokat'ta, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement