28 Şubat'ın Yasaklı Siyasisi 28 Şubat'ı Anlattı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ın Yasaklı Siyasisi 28 Şubat'ı Anlattı

28 Şubat’ın yasaklı siyasilerinden, kapatılan Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, “28 Şubat postmodern değil, postkurt bir darbeydi” dedi.

27.02.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat'ın yasaklı siyasilerinden, kapatılan Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "28 Şubat postmodern değil, postkurt bir darbeydi" dedi.

28 Şubat sürecinin yasaklı siyasilerinden Şevki Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde düzenlenen "28 Şubat Mazlumu 28 Şubat'ı anlatıyor" isimli konferansta konuştu. Din adamlarının da siyasetin içerisinde olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Biz siyaset ile uğraşmayız. Alimin hocanın ne işi var siyasetle diyenler yanılır. Bu peygamberlerin mesleğidir. Yaradan iktidarı Müslümanlaştırmak için peygamberleri ya sarayda dünyaya getirmiştir ya da iktidarın sarayında büyütmüştür" diye konuştu.

Avrupa ülkelerinde hiçbir vatandaşın ülkelerinin genelkurmay başkanlarını tanımadıklarını kaydeden Yılmaz, Çevik Bir'e göndermede bulunarak, "28 Şubat sürecinde başbakanın ismini zor biliyordunuz, Çevik Bir'i ezberlemiştiniz. Ne oldu. Neredesin Çevik Bir. Ben Rize'deyim, sen neredesin" dedi.

Yılmaz, İslam halifelerinin İslam dini içerisinde ana olarak vasıflandırıldığını söyleyerek, "Ne diyor Kemal Kılıçdaroğlu. Erdoğan kardeşimiz için 'hep ağlıyor' diyor. Ne anlarsın sen ağlamaktan. Tabii o ümmetin anası, ağlayacak tabi" ifadelerini kullandı.

"KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLARIN DARBESİDİR"

Yılmaz, 28 Şubat darbesinin kuzu görünümündeki kurtlar tarafından yapıldığını belirterek, "Ben 28 Şubat'a postmodern denildi mi kızıyorum. O postmodern değil, poskurt bir darbedir. Poskurttur. Kuzu postuna bürünmüş kurtların darbesidir. Osmanlı'yı kim yıktı. İçimizdeki Jön Türkler. İçimizdeki Türk ocakları. Selanik'te kuruldu bunlar. Türk Ocakları'nın kurucusu Tekin Alp isminde bir kişidir. Kim olduğunu yazın Google dede söylesin size. Mois Koah isimli bir Yahudi'dir. Babası Selanik'te bir hahamdır. Ziya Gökalp o teşkilatın bir gençlik kolları başkanıdır. Hedefleri Osmanlı Devleti'ni yıkmaktı. Selanik'te bu kararı aldılar ve yıktılar. 28 Şubat'ta partimizi kapatma emrini Masonlar'dan aldılar. Partimi kapatıp tam tam, yamyam dansı yaptılar. Ama Erbakan Hoca'nın yağmurundan kaçarken Kasımpaşalı'ya tutuldular. Sonra Vural Savaş diyor ki 'Hoca kalsa iyiydi. Çok kibar adamdı, o dönemde Erbakan Hoca olmasaydı başaramazdık.' O dönem sabır dönemiydi. Ancak hocamız ile atlatılırdı. O sabır ile kardeş kavgasını önledik. ve Kasımpaşalı geldi. Elhamdülillah. Vural Savaş ne diyor; 'Nereden çıktı bu. Çok sert tekmesi var" diye konuştu.

Yılmaz, CHP'nin İttihat Terakki'nin devamı olduğunu savunarak, CHP için, "Bir hazırlık partisi kurdular. CHP var ya, cehenneme hazırlayan partisidir" benzetmesini yaptı.

"ABDÜLHAMİD'E KELEPÇE VURANLAR SİLİVRİ'DE"

Yılmaz, Almanya'da bulunduğu sırada babasının kendisine yazdığı bir mektupta yaşanan zulmün yakında sona ereceğini, çünkü yüz yılını dolduğunu yazdığını belirterek şunları söyledi:

"Zulüm yüz yılı geçmez, yüz yıl dolmak üzere. Birde baktık ki aynı dediği çıktı rahmetlinin. Sultan Abdülhamit Han'ın eline kelepçe vurulma tarihi 1909, ona kelepçe takan İttihat Terakki'nin eline kelepçe takılma tarihi 2009 ve Silivri'ye hapsedildiler. Yüz yıl. Onların devamı olan CHP zihniyeti istemezuk muhalefetine halen devam ediyor. Marmaray'ı istemuzuk, havaalanını istemezuk. Böyle geri zekalı bir muhalefet. Ambleminden belli değil mi CHP. Müslümanlar üzerinde silah olan bir parti kursalardı yaşatırlar mıydı. Amblemi yobazca bunların. Ok ya bildiğin ok. Neden gül yapmadılar. Altı tane silahlı bir amblem yapsaydık ne olurdu Türkiye'de halimiz. Adam ok atacak ya."

Yılmaz, üniversite salonunda bulunan dinleyicilerden iktidar partisi için, "Haziran seçimlerinde Türkiye'nin anayasal çoğunluğu kazanması lazım. Türkiye başkanlık sistemine geçmeden ayağa kalkamaz ve süper güç olamaz. Analık makamına asla gelemez" diyerek oy istedi.

Konferansın bitiminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yılmaz'a üniversiteye ait bir şilt hediye etti. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ın Yasaklı Siyasisi 28 Şubat'ı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
    17:09 Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan motosiklet savrularak kaldırımda yürüyen bir kadın ve çocuğuna çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve yaralanan anne ile çocuk hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi
    17:07 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden İbrahim Keskin ve Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazeleri düzenlenen törenlerle defnedildi. İbrahim Keskin'in cenazesi Arsin ilçesindeki Merkez Camisi'nde, Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazesi ise Rize'nin İyidere ilçesine bağlı Kalecik köyündeki Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Diğer işçi Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi ise yarın Trabzon'da defnedilecek.


Advertisement