28 Şubat Darbesini Asker Değil, Yargı Yaptı" - Son Dakika
Yerel

28 Şubat Darbesini Asker Değil, Yargı Yaptı"

ŞAHİN OKTAY - TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "28 Şubat'ta asker darbesi olmadı, asıl darbe yargıdan geldi.

27.02.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY - TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, " 28 Şubat'ta asker darbesi olmadı, asıl darbe yargıdan geldi. Yargı, bizi tasfiye etti. Menderes'e o dönem CHP sahip çıksaydı, asla ihtilal olmazdı. Erbakan Hocama da o gün Mecliste bulunan partiler sahip çıksaydı, 28 Şubat'ı yapamazlardı" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın gerekçesinde iddia edildiği gibi laikliğin elden gitmediğini, mafyanın ve sömürücü düzenin çıkarlarının elden gittiğini savundu.

Adnan Menderes dönemindeki darbeyle 28 Şubat döneminin sonuçları itibarıyla aynı olduğunu belirten Yılmaz, tekelci sermayenin kovanına çomak soktuklarını, rahatsızlığın bundan kaynaklandığını öne sürdü.

" Türkiye'de Menderes dönemine bakın, tek kale oynuyor bir aile" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün Avrupa'daki malların distribütörü olmuş. Üretmeyen bir ülke. Devamlı dışarıdan mal alan bir ülke. Menderes ve arkadaşları, o ailenin karşısına Anadolu tüccarını diktiği için asıldılar. Menderes'in, Türkiye'yi tekelci sermayeden kurtarmanın kavgasının neticesidir. 'Taksim'e cami yapıldı, alimlere yemek verildi' diye dünyanın hiçbir yerinde ihtilal olmaz. Türkiye'de ihtilalleri silahlı kuvvetler yapmıyor. Silahlı kuvvetlere bu kadar fazla yüklenmeyi uygun görmüyorum çünkü bunların ihtilal yapmaya hiçbir gücü yok. Türkiye'de silahlı kuvvetleri ihtilale teşvik eden, o ülkedeki sömürücü sermayedir, banka, medya patronlarıdır ve o patronların aldattığı, kandırdığı, çeşitli yollarla beslediği yargıdır.

28 Şubat'ta asker darbesi olmadı. Asıl darbe yargıdan geldi. Yargı, bizi tasfiye etti. Menderes'e o dönem CHP sahip çıksaydı, asla ihtilal olmazdı. Erbakan Hocama da o gün Mecliste bulunan partiler sahip çıksaydı, 28 Şubat'ı yapamazlardı."

"Refah-Yol Hükümeti, mafyaya savaş açtığı için yıkıldı"

Refah-Yol Hükümeti'nin, mafyaya karşı başlattığı mücadele nedeniyle yıkıldığını savunan Yılmaz, yaptıkları yasal düzenlemelerle et, ilaç, kumar ve faiz mafyasını karşılarına aldıklarını anlattı.

"Türkiye'de bizimle mücadele eden mafyalardan biri de faiz mafyasıdır" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devlet parasıyla devletin dolandırıldığı bir ülkeydik. İlk defa denk bütçe yapınca kıyamet koptu. Medya mafyasını karşımıza aldık. Kredi, reklam ve promosyon musluklarını kestik. Gazeteler, televizyon, çatal, bıçak satıyordu. Bütün bu muslukları kesince, şartele bastılar. 14 Şubat'ta Paris'te dünya masonları ve siyonistleri, Türkiye'de Refah Partisi'nin kapatılarak, tasfiye edilmesine karar verdi.

Kasetler yerine iftira da atabilirlerdi. Mesela 65 il başkanının Erbakan Hocamla Hazinenin parasını zimmete geçirme iftira davası, yalanı o dönem gündemde olsaydı, partiyi kapatmaya gerek kalmayabilirdi. Hırsızlık iftirası atarlardı. Sokağa çıkamaz duruma düşürürlerdi. Allah, onları acele ettirdi. İnsanları Allah'a, İslam'a çağıran davetimiz gerekçe gösterilerek, çok şeref tacı gerekçe partiyi kapattılar. Trilyon davası o zaman gündeme gelseydi, partiyi kapatmaya bile gerek kalmazdı."

Yılmaz, gazeteci Uğur Dündar'la 10 Kasım 1994'te İstanbul'da karşılaştıklarını, Dündar'ın kendisine "Hocam, bir şey itiraf edeceğim. Sizi böyle güler yüzlü görünce fazla yüklendik galiba" dediğini kaydederek, "Sen, Hasan Hüseyin Ceylan, Halil İbrahim Çelik, üçünüz elinizle kuş tutsanız bu ülkede linç edileceksiniz. Buna hazır olun' dedi. 'Neden' dedim. "11 sene dolaşmışsınız Türkiye'yi, kasetleriniz evlere girmiş, mitingler yapmışsınız, medya sizi bulamadı, takip edemedi. Bu rejimin kuyusunu kazdınız" dedi. Yıl 1994, yanımda da şahidim var ve aynen Uğur Dündar'ın söylediği 3 yıl sonra gerçekleşti. 3 yıl sonra medya linci başladı" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin bağrından çıkamayan 4 partinin 2000'li yıllarda Ak Parti eliyle tarihten silindiğini savunan Yılmaz, AK Parti'yle bağı bulunmadığını ama ülkenin geldiği noktayı desteklediğini dile getirdi.

"Türkiye'de artık darbe dönemleri kapandı"

AK Parti'nin "28 Şubatçı"ları yargı önüne çıkardığını, silahlı ihtilal devrinin kapandığını vurgulayan Yılmaz, ülkede yüzde 140'lı faizlerden yüzde 7 seviyelerine gelindiğini söyledi.

"Allah'ın izniyle faiz sıfırlanacak Türkiye'de, İran bunu başaramadı" diyen Yılmaz, "İsmine 'İslam Cumhuriyeti' demekle olmuyor bu iş. İran'da faiz yüzde 60'a yaklaşmış. Türkiye, İran'ın tersine petrolü dışarıdan aldığı halde enflasyonu düşürdü. Paramız Afrika'da bir ülkede geçmiyordu, şimdi git Paris'e, Türk parasıyla lokantada çok rahat yemek yiyecek hale geldik. Hastanelerimiz, yollarımız... Geçmiş Türkiye'yle bugünkü arasında çok büyük fark var. AK Parti, faizi kaldırdığı ve Erbakan Hocamızın kaldığı yerden kalkınmayı devam ettirdiği için buna gönülden destek olduk" görüşünü paylaştı.

Cemaat ve tarikatların devleti ele geçirme hobisinden kurtulması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, devletin emin ellerde olduğunu anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28 Şubat Darbesini Asker Değil, Yargı Yaptı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement