253 Bin Şehide 253 Bin Yasin - Son Dakika
Yerel

253 Bin Şehide 253 Bin Yasin

253 Bin Şehide 253 Bin Yasin

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında “Dedeciğim Ben Geldim-Her Şehide 1 Yasin, Hedef 253 Bin” temasıyla bisiklet turu yapıldı.

21.03.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında "Dedeciğim Ben Geldim-Her Şehide 1 Yasin, Hedef 253 Bin" temasıyla bisiklet turu yapıldı.

Meram Belediyesi önünden başlayan tur Musalla Mezarlığı içindeki Şehitlik'te dualarla son buldu. Etkinliğe Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Recep Çiftçi ve çok sayıda izci katıldı.

"GENÇLERİMİZDE TARİH BİLİNCİ OLUŞTURUYORUZ"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile birlikte bu etkinliği düzenlediklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Her şehide bir Yasin' kampanyası ile yola çıktık ve Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 253 bin şehidimize 253 bin Yasin okumayı hedefliyoruz. Şu ana kadar okunan Yasin-i Şerif sayısı 100 bini geçti. İnşallah Nisan ayında bu hedefimize ulaşmış olacağız. Şehitlerimizi Yasin okuyarak ve dualarla anarak Konya adına bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çanakkale ruhunu burada çocuklarımızla ve gençlerimizle birlikte tekrar yaşıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Biz bugün rahat bir şekilde ülkemizde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir" dedi.

Daha sonra izciler, ellerinde Türk bayraklarıyla bisikletlere binerek marşlar eşliğinde Şehitliğe geldiler. Okunan Yasinlerin ve hatimlerin duaları yapıldı.

"SAYFALARDAN SAHALARA İNİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bakanlık olarak zaman ve mekan açısından gençlerimize tarih bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Malazgirt Zaferi'yle ilgili olarak 'Hedefimiz bir, tarihimiz bir, 1071' sloganıyla 1071 tarih öğretmenimizi davet ettik. Artık sayfalardan sahalara inmeye başladık. Öğretmenlerimizin gençlerimize ve çocuklarımıza daha fazla faydalı olabilmeleri için mekanlarda buluşturduk. Tarih bilincini çocuklarımıza ne kadar fazla aşılayabilirsek geleceğimiz adına o kadar güvende olabiliriz. Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru'nun, tarih bilincini gençlerimize kazandırma adına düzenlediği bu etkinliklere biz de bakanlık olarak destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Recep Çiftçi de, bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde kulüpleriyle iş birliği yaparak büyük destek sağladığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 253 Bin Şehide 253 Bin Yasin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement