25 Yılını Çocuklara, 17 Yılını da Gençlere Adadı - Son Dakika
Güncel

25 Yılını Çocuklara, 17 Yılını da Gençlere Adadı

25 Yılını Çocuklara, 17 Yılını da Gençlere Adadı

Siirt’te 25 yıl boyunca köy okullarında öğretmenlik yapan eğitimci-yazar İzzettin İçin, ilerleyen yaşına rağmen kalan ömrünü de gençlere adadı.

24.11.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te 25 yıl boyunca köy okullarında öğretmenlik yapan eğitimci-yazar İzzettin İçin, ilerleyen yaşına rağmen kalan ömrünü de gençlere adadı.

Öğretmenliğe 1973 yılında Siirt merkeze bağlı Yerlibahçe köyünde başlayan eğitimci-yazar İzzettin İçin, 25 yıl boyunca çeşitli köy okullarında her gün şehirden köye giderek, çocuklara eğitim verdi. Emekli olduktan sonra da mesleğinden kopamayan İçin, bu kez gönüllü olarak Siirt ve ilçelerini gezerek, gençleri hayata hazırlamaya çalışıyor.

Ömrünün kalan zamanını gençlerin hayatta başarılı olmasına adadığını aktaran İçin, "25 yıl boyunca şehirden görev yaptığım köye giderek çocuklarla ilgilenip onlara bir şeyler öğretmeye çalıştım. Emekli olduktan sonra bu kez gençlerle 'nasıl bir araya gelebilirim' diye düşündüm. 25 yıllık öğretmenlikten sonra son 17 yıl yılımı, gerek medya vasıtasıyla gerekse kitap hazırlayarak gençleri hayata hazırlama noktasında yardımcı oluyorum. Gençlerin şu an ihtiyacı olan kişisel gelişim ve hayata hazırlık noktasında eğitim vermeye devam ediyorum. Siirt merkez ve ilçelerde bazen de bölge dışına çıkarak gençlere 'ne öğrendik, ne okuduk, ne dinledik, hayata nasıl hazırlanmalıyız' gibi gönüllü olarak onlarla yakından ilgileniyorum" dedi.

Eğitimin hayat boyu devam etmesi gereken önemli bir mesele olduğunu da aktaran eğitimci İçin, şunları kaydetti:

"Ben şuna inanıyorum; bir insan zamanında ne öğrendiyse eğer o bilgileri insanlarla paylaşmıyorsa ona bencillik delir. Bu mantıkla bu düşünceyle öğretmenlikten sonra geçen son 17 yılımı imkan ölçüsünde gençlik evleri, gençlik merkezleri bünyesindeki gençler olsun devamlı onlarla istişare halinde bazen oyun oynayarak, bazen birlikte kitap okuyarak deneyimlerimizi paylaşıyor, bazen de uyuşturucunun zararlarını anlatarak onların her türlü sorunlarıyla ilgileniyorum. Eğitimcilik insanlarla bilgi paylaşımı aslında hayat boyu devam etmesi gereken bir konu, 'biz emekli olduk artık işimiz bitti' dememem lazım. Hayatım el verdiği sürece gençlerle bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunmaya devam edeceğim." - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 25 Yılını Çocuklara, 17 Yılını da Gençlere Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.


Advertisement