24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Tarsus, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü, Tarsus, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tarsus'ta düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve öğretmenler, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Kültür Merkezi'nde devam eden programda, Türkiye'nin idealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen öğretmenler sayesinde her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğini söyledi.

Öğretmenlerin "Peygamber" mesleğini üstlenmiş insanlar olduğunu ifade eden Atmaca, "Dilini Dede Korkut'tan alır ki tarihin destan destan anlatması bundandır. Onun sesi Mehmet Akif, nefesi Mevlana, sevgisi Yunus Emre'dir. Kah Sinan olur gönülleri inşa eden, İbni Sina olur yüreklere şifa veren, Mustafa Kemal'in gözü gibi güneşlidir, anadoluyu ışıtan, aydınlatan" diye konuştu.

Törende stajiyerliği kalkan 34 öğretmen yemin etti.

Erdemli

Erdemli'deki tören de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulları Büyük Amfi'de devam eden program konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Memiş, öğretmenliğin önemine işaret ederek, "Gelecek nesillerimiz ve yöneticilerimiz öğretmenlerimizin elinde şekilleniyor" dedi.

Törende Erdemli Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü (METEM)  öğrencilerinin hazırladığı orotoryo sunuldu.

Gülnar

Gülnar İlçesindeki kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut'un Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin İnsanlık tarihi kadar kadim, gelecek vizyonu itibariyle dinamik, hizmet edilenin insan olması hasebiyle de mühim bir meslek olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından 31 stajer öğretmen yemin ederek göreve başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement