24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş: "Öğretmen adeta ailenin bir ferdidir.

23.11.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Öğretmen adeta ailenin bir ferdidir. Anne ve babalar, nasıl ki ebeveyn vazifelerini karşılık beklemeden yapıyorsa öğretmenler de hep böyle bir şuurla vazifelerini yapmaktalar" ifadesini kullandı.

Köktaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlerin toplum ve insan hayatında müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Köktaş, şöyle devam etti:

"Öğretmen adeta ailenin bir ferdidir. Anne ve babalar nasıl ki ebeveyn vazifelerini karşılık beklemeden yapıyorsa öğretmenler de hep böyle bir şuurla vazifelerini yapmaktalar. Türkiye, iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza atıyor, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Bu bakımdan, 'insanı yücelt ki devlet yüceltsin' anlayışını benimsemiş AK Parti iktidarı olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz."

AK Parti olarak son 12 yılda büyük önem verdikleri eğitim altyapısını geliştirdiklerini, bunun yanı sıra eğitim ve öğretimin vazgeçilmezi öğretmenlerin hiç bir zaman ihmal edilmediğini kaydeden Köktaş, mesajını söyle tamamladı:

"Yaklaşık 420 bin öğretmenimizin atamasının hükümetlerimiz döneminde yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için fedakarca, cefakarca çalışan, yaratılmışların en şereflisi olan insanı yetiştirmek için titizlikle mücadele veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement