24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, öğretmenler gününün, fedakar ve cefakar öğretmenlerin değerinin bir kez daha düşünülerek onların millet için değerinin anımsandığı bir gün olması gerektiğini bildirdi.

22.11.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, öğretmenler gününün, fedakar ve cefakar öğretmenlerin değerinin bir kez daha düşünülerek onların millet için değerinin anımsandığı bir gün olması gerektiğini bildirdi.

Bozkurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, millet mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün böaşöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım 1981'den bu yana öğretmenler gününün kutlandığını hatırlattı.

Öğretmenler ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaşması gerektiğini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu açıdan öğretmenler günü, fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin anımsandığı bir gün olmalıdır. Ulu Önder Atatürk bir söylevinde, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu Atatürk bayrak ve vatan sevgisini çocuklarımıza ve gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak hepimizin görevi ancak öncelikle de öğretmenlerimizin görevidir. Bu anlamda öğretmenlerimizin her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdığı bir gerçektir' demiştir."

Bozkurt, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

-Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Demirkıran, yayımladığı mesajında, insan yetiştirmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin insanlığa hizmet ettiğini aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:

"Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplumun yetişmesine katkı sağlamaktır. Erdemli toplum, ancak erdemli öğretmenlerle yetişir.  İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi.

Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve başta insanlar olmak üzere diğer yaratıkların haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmez."

- Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Cankaloğlu, yayımladığı mesajında, öğretmenlerin yüce bir gayeye hizmet ettiğini belirtti.

Öğretmenlerin öğrencileri fedakarca yetiştirdiğini aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri  gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ne denli önemli bir görev üstlendiğini bir kez daha idrak edebilmeliyiz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement