23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'na Doğru

Pendik Belediyesi'nin düzenlendiği Çocuk Festivali'ne, 9 ülkeden 195 çocuk katılacak.

18.04.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 18-24 Nisan arasında düzenlenen çocuk festivaline 9 ülkeden, 195 çocuk katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 9'uncusu düzenlenen çocuk festivalinin temasının "paylaşamak" olduğu, Pendik Stadyumunda  yapılacak finalinde yabancı konukların ve Pendikli izleyicilerin sahaya oyuncak yağdıracak. Festivale Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Endonezya, Malezya, Arnavutluk, Polonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan katılacak çocuklar, ülkelerine özgü oyuncaklarla gelecek. Sahaya atılacak oyuncaklar yetim çocuklara ulaştırılmak üzere toplanacak.

Renkli gösterilerin yaşanacağı Pendik Çocuk Festivali, 19 Nisan'da çelenk töreni ve hemen ardından kortej yürüyüşü ile başlayacak. Gazipaşa, Hatboyu ve 19 Mayıs Caddelerinden geçecek kortej, ilçe halkını selamlayarak, sahilde düzenlenen festival alanına gelecek. Semazen, animasyon ve çeşitli ülkelerin dans gösterilerinin yanı sıra, Pendik Belediyesi Barış Korosu şarkılar seslendirecek.

Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ortaokullar arası Teknolojik İcatlar Yarışmasına, 21 okuldan 47 proje katılıyor. Yarışma ve daha sonra yarışmaya katılan tüm eserlerin sergisi sahilde kurulacak çadırda gerçekleştirilecek.

Yabancı ülkelerden gelen çocuklar, 21 Nisan'da Kurtköy Spor Salonu'nda, 22 Nisan'da da Fatih Mahallesi'nde ülkelerine özgü gösterilerini sergileyecek. 23 Nisan'da Pendik Stadyumu'nda kapanış programı gerçekleştirilecek. Pendikli öğrenciler de yıl boyunca hazırladıkları gösterileri yabancı misafirlere sunacak. Program Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde barış kütüğüne plaket çakılması ile son bulacak. Misafir öğrenciler 24 Nisan'da ülkelerine uğurlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement