23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Uluslararası Afrika Sirki'nin gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Kaymakam Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Komando Binbaşı Aslan ve İlçe Belediye Başkan Vekili Ekin çocuklarla davul zurna eşliğinde halay çekti Mardin'in Nusaybin ilçesinde kutlamalarda çocuklar Kürtçe müzikler eşliğinde gösterilerini sundu Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenin yapıldığı salonun dar ve protokoldekilerin de sayıca fazla olması nedeniyle bazı öğrenciler etkinlikleri ayakta izledi.

23.04.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Uluslararası Afrika Sirki'nin gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi. İp cambazı Özdemir Turan'ın da yer aldığı Uluslararası Afrika Sirki Atatürk Spor Salonu'nda seyircisiyle buluştu. 23 Nisan bayram tatilini fırsat bilen çocuklar aileleriyle sirki izledi.

Sirkte, çeşitli gösterilerle çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Özellikle ip cambazı Turan'ın gösterisini çocuklar, büyük bir heyecan içerisinde izledi.

Sirk, 27 Nisan'a kadar gösterilerine devam edecek.

Çocuklar ayakta kaldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. Cizre'de ilk tören, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş'un Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu'ndaki Atatürk Büstüne çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hükümet Konağı toplantı salonunda devam eden törende, salon dar, protokoldekilerin de sayıca fazla olması nedeniyle bazı öğrenciler etkinlikleri ayakta izledi.

Tören, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, öğrenciler farklı oyun ve gösteriler sundu.

Törenlere, Kaymakam Şenol Koca, Garnizon Komutanı Ersin Aydemir, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Şehmuz Akdemir, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Askerler çocuklarla halay çekti

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de Hürriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, Kaymakam Hidayet Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Komando Binbaşı Ersin Aslan, Hani Belediye Başkan Vekili Adem Ekin çocukların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından, şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu. Kaymakam Sarı, Binbaşı Aslan, Belediye Başkan Vekili Ekin ve kurum amirleri davul zurna eşliğinde çocuklarla halay çekti.

Kürtçe müzikler çalındı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mardin'ın Nusaybin ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama, Nusaybin Milli  Eğitim Müdürü İzzettin Aydın'ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Şehir Stadyumu'nda devam etti.

İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salih Üstündağ ve protokol üyelerinin stadyumdaki yerlerini almasıyla kutlamalar başladı.

Anaokul öğrencileri, folklor grupları ve Rıbab grubunun gösterilerinden sonra öğrenciler arasında çuval ile yumurta yarışı yapıldı.

Kutlamalar, Kaymakam Can, Üstündağ, Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Cavit Ak, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Serkan Tekin, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller vermesiyle sona erdi.

Öte yandan gösterilerde kullanılan müziklerin büyük bölümünün Kürtçe yöresel müzikler olması dikkati çekti.

Batman'ın Sason ilçesinde de sanatçı Berdan Mardini Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Konserde Mardini Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement