23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız, koltuğunu Bosna Hersek'in Konyits kentinde 8. sınıf öğrencisine bıraktı Büyükelçilik makamına oturan 14 yaşındaki Spona: "Bosna Hersek'in bir an önce NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi omasını, ayrıca Milli Takımımızın Dünya Kupası'nda şampiyon olmasını.

23.04.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Bosna Hersekli öğrenciye teslim etti.

Büyükelçi Yıldız, koltuğunu Konyits kentindeki Çelebiçi İlkokulu'da okuyan 14 yaşındaki Alma Spona'ya devretti.  Yıldız, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin projesiyle Türkçe'yi ikinci yabancı seçmeli dil olarak gören Konyits'in Çelebiçi ve Kakany kentinden "15 Nisan İlkokul" örğencilerini de kabul etti.

Bosna Hersek'li çocuklara 23 Nisan bayramının Türkiye için ne kadar büyük önem taşıdığını anlatan Yıldız, bugünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğunu, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan ettiğini söyledi.

Büyükelçi koltuğuna oturan Alma Spona ise hayatında aslında Büyükelçi olmak istemediğini, ancak böyle bir görevi üstlenmesi durumunda ülkesi Bosna Hersek için yararlı şeyleri yapacağından emin olduğunu söyledi.

Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Spona, Türkçe dilini televizyon izleyerek, aynı zamanda öğretmenlerinin yardımlarıyla öğrendiğini anlattı. Türkiye ve Türkçe'yi çok sevdiğini söyleyen Spona, "Türkiye harika bir ülke" dedi.

- "Futbol Milli Takım, dünya şampiyonu olsun"

Bosna Hersek'in yakın zaman içerisinde NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olması istediğini de dile getiren Spona, Bosna Hersek Futbol Milli Takımı'nın da bu yıl Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda şampiyon olmasını istedi.

Basın mensuplarının, büyükelçi olarak kendisinin neleri değiştirmek istediği sorusu üzerine Spona, "Bazı şeyleri değiştirebilecek durumda mıyım bilmiyorum ancak kesinlikle bizim ülkemizde bazı siyasetçilerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte bazı diğer şeyler de değişir, mesela işsizlik gibi" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bosna Hersek'te ayrıca, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığının organizasyonlarıyla törenler yapılacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement