23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bayram dolayısıyla Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenler gerçekleştirildi.

23.04.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa'daki kutlamalar kapsamında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici tarafından Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Bilici ile okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kız Lisesi Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nin sonuna kadar yürüdü.

Daha sonra Kent Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Bilici, dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye için 23 Nisan 1920 tarihinin çok önemli olduğunu ifade eden Bilici, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü, geleceğimizin teminatı, ileriki yıllarda ülkenin yönetim kademesinde yer alacak çocuklara armağan etmiştir. Çocuklarımız da bu bayramı tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlamaktadır" dedi.

Ahmet Uyar Ortaokulu öğrencilerinin, Kurtuluş Savaşı ve sonrasını ele alan "TBMM'nin Açılışı" adlı drama gösterisi, ilgiyle izlendi. Yurt dışından gelen bir grup öğrencinin gösterileriyle devam eden törende şiirler okundu, halk oyunu ile koro dinletisine yer verildi.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'deki Atatürk Parkı'nda, Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos Ortaokulu öğrencilerinden Elif Nihan Çavdar'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilere geçildi.

Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin "Dünya Çocukları" adlı gösterisi, katılımcıların beğenisini kazandı.

Çanakkale

Çanakkale'deki kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulunda düzenlenen törende ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Öğrencilerin gösterileriyle sona eren törende, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar hazır bulundu.

Yalova

Yalova'da kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sami Akyol'un, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakmasıyla başladı.

Akyol daha sonra yaptığı konuşmada, milletin tarihinin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edileceği çocukların bu bilinçle yetişmesi bakımından 23 Nisanların önemli birer vesile olduğunu söyledi.

Çocuklara ve öğretmenlere seslenen Akyol, "Unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu bu mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen üreten, ahlaki ve beşeri değerlere sahip çıkan insanlar olarak yetişmenizi beklemektedir. Siz de bu bilince sahip olmalısınız" dedi.

Milli bayramları, birlik ve beraberliğin pekiştiği, tasada ve kıvançta bir olunan günler diye nitelendiren Akyol, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanlarının, bıraktıkları eserler ve bunlara sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacağını sözlerine ekledi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunu gösteriyle sona eren törene, Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement