23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkoğlu, Elbistan, Afşin, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde törenlerle kutlandı.

23.04.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kente merkezi ve ilçelerde düzenlenen törenlerde kutlandı.

Türkoğlu ilçesinde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkoğlu Spor Salonunda devam etti.

Kaymakam serdar Kartal, törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın mutlululuğunu yaşadıklarını belirtti.

Kartal, geleceğin teminatı olan çocukların her yönüyle göz doldurduğunu ifade ederek, "Bu gün memnuniyetle müşahede ettik ki çocuklarımız geçmişten devraldıkları mirası geleceğe en mükemmel şekilde taşımaktadır" dedi.

Şehit Ali Akçiçek Anaokulu öğrencileri tarafından sunulan halkoyunları, semazen ve mehteran gösterileri izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Törene, Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Elbistan'daki kutlamalar

Elbistan'daki kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra tören, TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti.

Okulu Müdürü Bülent Vicdan, törende, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Tükiye olduğunu anımsattı.

Vicdan, milletçe büyük bir coşkuyla kutlanılan 23 Nisan'ın tarihin dönüm noktası olduğunu belirterek, "Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız" diye konuştu.

Törene, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Hakkı Taş, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Andırın'daki kutlamalar

Andırın Atatürk Ortaokulu bahçesindeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, törende, 23 Nisan 1920'nin Türk milletinin iradesini temsil ettiğini belirtti.

Cömert, millete özgürlüğün, bağımsızlığın belirlendiği yeni bir devletin yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun açılış yılının tüm halka hayırlı olmasını dileyerek, "Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma, yok olma savaşlarının içinde, egemenliği ifade ettiği 23 Nisan 1920 ilk milli bayramımız olanın yanında dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olması da bizim için ayrı bir onur kaynağıdır" dedi.

Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri karma folklor gösterileri büyük ilgi gördüğü program, okunan şiirlerin ardından 23 nisan etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Kaymakam Alper Çifci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Üzümcü, Belediye Başkanı Baki Tezcan, daire amirleri, öğretmenler, öğreciler ve vatandaşlar katıldı.

Pazarcık'taki kutlamalar

Hükümet konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, tarafından Atatürk büstüne çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda devam edildi.

Okul Müdürü İbrahim Ganidağlı, törende, çocuklara düşen en büyük görevin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çok çalışarak ulaşmak olduğunu belirtti.

Ganidağlı, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu işaret ederek,  "Bize düşen ise siz yavrularımızı bilime ve gelişen teknolojileri açık, okuyan, araştıran, sorgulayan ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini bir şekilde ifade edebilen dürüst, Çalışkan, başarılı demokrasiye ve insan haklarına saygılı vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. Ülkesinin çocuklarına gençlerine gereken yatırımı yapmayan gereken özeni göstermeyen toplumlar bu ihmalin faturasını çok daha büyük bedellerle ödemektedirler. Çocuklarımıza sahip çıkmam, geleceğimize sahip çıkmaktır" dedi.

Öğrencilerin gösterisiyle sona eren törene, Kaymakam Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Afşin'deki kutlamalar

Afşin Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programı, TEAŞ İstiklal Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı yapan TEAŞ İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Enes Tetikci, Atatürk'ün TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920'yi tüm çocuklara bayram olarak armağan ettiğini söyledi.

Öğrenciler tarafından ip çekme, çuval, yumurta, balon patlatma gibi oyunların oynandığı program okullar arası yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Kaymakam Fatih Aysoy, Garnizon Komutanı İdris Tom, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, siyasi parti başkanları, askeri erkan ile ilgililer katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement