23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenle kutlandı.

23.04.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenle kutlandı.

Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yener Kamiloğlu, yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisin kapısını açtığı anahtarı çocuklara bıraktığını söyledi.

Kamiloğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Uğruna binlerce şehit verilen bu vatanın, milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arakada kalmayacak' diyerek geleceğimiz olan siz çocuklarımıza emanet etmiş ve sizlere ne kadar değer verdiğini, ne kadar çok güvendiğini bir kere daha göstermiştir. Taşıdığımız bu emanetin ağırlığını ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Bu ülke sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, ilk ve ortaokullar arası voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, satranç, resim, kompozisyon ve şiir dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kutlama programı, öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı Göksal Toksoy,  kamu kuruluşlarının amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement