23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

23.04.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt'te TBMM'nin açılışının 94. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'daki kutlamalar, Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Valilik önünde devam eden törende İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, günün anlam ve öneminin yer aldığı bir konuşma yaptı.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunlarının yer aldığı çeşitli gösteriler sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hilmi Atabay, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şırnak

Valilikte İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürülüğü Spor Salonu'nda devam etti.

Törende, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yakup Ölçer, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mardin

Hükümet Konağında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdür Kuntoğlu, törende yaptığı konuşmada, çocukların varlığının kendilerine bir umut olduğunu, iyi bir gelecek, ortam ve ülke bırakmanın büyüklerin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Kuntoğlu, "Annelerin canı, babaların gözbebeği, öğretmenlerin yaşam kaynağı olan geleceğin büyükleri çocuklarımızdır. En içten duygularımla bayramınızı kutlar, yüzünüzden gülümsemenin eksik olmadığı bir yaşam dilerim" dedi.

Öğrencilerin şiir okumaları, halk oyunları ile çeşitli gösterilerinin ardından kutlamalar, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Ahmet Cengiz, Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Batman

Batman'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk Parkı'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, çocukların bayramını kutladı.

Törende, şiir ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, okullar hazırladıkları oyunları sergiledi.

Törene Vali Yılmaz Arslan, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder ve protokol üyeleri katıldı.

Siirt

Siirt'te Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, 23 Nisan'ın milletiyle muhteşem zaferlere imza atarak tarih üstüne tarih yazan devletin, yeniden Ankara'da inşa edilişinin ilk büyük şahlanışını ifade ettiği gün olduğunu söyledi.

"23 Nisan, dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyan ve dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük bir öneme sahiptir" diyen Taş, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin Türk milletinin asırlar süren mücadelenin bir özeti ve onun kendisini idare etme şuurunun canlı bir timsali olduğunu kaydetti.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törende, anaokul öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Törene Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Judo, tekvando ve halk oyunları gösterilerinin ardından kutlamalar, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği konserle sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement