23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yüksek Seçim Kurulunun iptal kararı sonrası seçmenlerin 1 Haziran'da yeniden sandık başına gideceği Yalova'da belediye başkanlığı makamını, bir süreliğine 10 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisi Ateşalp Yurdagül devraldı Yurdagül: "Seçimler iptal oldu ama biz Yalova'nın gençleri olarak koltuğu boş bırakmayacağız.

23.04.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 30 Mart'taki seçimin iptal edildiği Yalova Belediye Başkanlığı makamına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir süreliğine oturan 4'üncü sınıf öğrencisi Ateşalp Yurdagül (10), "Seçimler iptal oldu ama biz Yalova'nın gençleri olarak koltuğu boş bırakmayacağız. 1 Haziran'a kadar koltuktayım" dedi.

Bahçelievler İlkokulu ile yabancı ülkelerden bir grup öğrenci, kutlamalar kapsamında Belediye Başkan Vekili Halit Güleç'i ziyaret etti.

Güleç'ten temsili olarak başkanlığı devralan ve koltuğa oturan Yurdagül, belediyenin bazı birim yöneticilerine talimatlar verdi.

Yurdagül daha sonra yaptığı konuşmada, belediye başkanlığının kutsal bir görev olduğunu ve temelinde vatandaşlara hizmet etmenin bulunduğunu söyledi.

Çocukların güven içinde eğlenceli zaman geçireceği, kendilerini geliştirebileceği spor alanı, park, kurs gibi kültürel ve fiziki çalışmalar planladıklarını dile getiren Yurdagül, şöyle devam etti:

"Bir şehrin geleceğinin gençler ve çocuklar üzerine kurulması gerektiği unutulmamalıdır. Tabii ki eğitim ve öğretim, bunun en önemli parçasıdır. Bundan dolayı okullarımıza tüm desteği sağlayacağız. Trafik sorununu da bazı düzenlemelerle rahatlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca Yalova'nın göz bebeği olan Yalovaspor'un da her zaman yanında olacağız. 17 Ağustos Depremindeki acıların tekrar yaşanmaması için de binalarımızın denetlenmesini sıklaştıracağız. Son olarak da 'Yurtta barış, dünyada barış' diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgiyle anarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyadaki bütün çocuklara barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum."

Bir gazetecinin, belediye başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin sorusu üzerine Yurdagül, "Seçimler iptal oldu ama biz Yalova'nın gençleri olarak koltuğu boş bırakmayacağız. 1 Haziran'a kadar koltuktayım" diye konuştu.

Güleç ise Yurdagül ile diğer öğrencilere hediyeler verdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement