23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenler düzenlendi.

23.04.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de coşkuyla kutlandı.

Adana'daki kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen'in valilik tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Buradaki törene Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.

İstasyon Meydanı'nda devam eden kutlama törenlerinde, Vali Coş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü halkın bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Gelen, TBMM'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye için önemli bir dönem noktası olduğunu belirterek, "Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihi bir gün, diğer taraftan da yarının büyükleri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bir şenliktir. Dileğimizin tüm dünya çocuklarının sevgi barış ve huzur içerisinde kardeşlik duyguları ile her günü bayram coşkusu ile yaşamasıdır" dedi.

Resim, kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildiği törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen ilk törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Törenin kısa sürmesi ve günün anlamını belirten konuşma yapılmamasına bir grup tepki gösterdi. Resmi törenin sona ermesinin ardından da CHP Mersin İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin şubeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

Mersin Marina'da devam eden kutlama törenlerinde ise ilköğretim okulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sahneledi. Çocukların halk oyunu gösterileri büyük beğeni topladı.

Hatay

Hatay'daki tören, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Sanlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Sanlı, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin ortak iradesinin eseri olan TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını söyledi.

Milletin temsilcilerinin katılımıyla oluşan TBMM'nin, milli mücadeleyi yönettiğini, devleti kurduğunu ve cumhuriyeti ilan ettiğini belirten Sanlı, "Tarihin akışını değiştiren bu olağanüstü başarının altında yatan en büyük etken, meclisimizi kuran kahramanların ulusal çıkarları her zaman kişisel düşüncelerinden önde tutabilmeleridir. Aziz Atatürk'ün ve kahraman Türk milletinin devletimizin temeline koyduğu milli irade harcı, ülkemizi birbirinden çetin badirelerden geçirerek bugünlere getirmiştir" dedi.

Öğrencilerin gösteriler sunduğu törene, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, daire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Osmaniye

Osmaniye'de, eski valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na, Milli Eğitim Müdürü Vekili Halil İbrahim Kahraman tarafından çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, 7 Ocak Stadyumu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Vekili Kahraman, her kuşağın kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğunda olduğunu söyledi.

23 Nisan'da sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığını ifade eden Kahraman, "Bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir" diye konuştu.

Törende şiirler okundu, halk oyunları, tekvando, jimnastik ve mehter takımı gösterileri sunuldu. Vali Mehmet Oduncu şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye girenlere ödül verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement