23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

23.04.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bugün gençleri ve çocukları direnişe, Taksim'e ve sokağa davet edenler 'ulusal egemenliğe karşı' bir gençlik hedefinde olanlardır" ifadesini kullandı.

Kapusuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 94 yıl önce bugün, Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği yegane yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin dualarla açıldığını anımsattı.

Milli mücadelenin o zor günlerinde dahi Anadolu'da seçimler yapılarak, milletvekilleri belirlendiğini ve kurtuluş savaşına öncülük etmeleri için Ankara'ya gönderildiğini hatırlatan Kapusuz, TBMM'nin açılması ve milli iradenin egemen kılınmasıyla Meclis'in üstünde hiçbir vesayetin olamayacağı ve hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tescillendiğini vurguladı.

Milli iradeyi sadece 23 Nisan'larda hatırlayanların, milleti ve sandığı küçümseyenlerin bugün hala TBMM'nin önemini kavrayamamış göründüğünü ifade eden Kapusuz, "Bugün millete cahil deyip sandığı hor görenler bilmeli ki kurtuluş savaşında cefakarca mücadele eden ilk meclis vekillerini de bu aziz millet seçmişti. Onlar da bu aziz milletin evladıydı. Bugün hala sorunların çözüm yeri olarak TBMM'yi değil de sokakları adres gösteren bu anlayış, iktidarı sokak olaylarında aramaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

1920'de milli mücadelenin o zor günlerinde dahi seçimler yapılırken bugün iktidarı belirleme yöntemi olarak şiddeti ve sokakları gösterenlerin ne kadar "çağdaş" olduğunu kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirten Kapusuz, milli iradeyi sadece 23 Nisanda nutuk atarak hatırlayanların, darbeleri destekleyenlerin, her türlü vesayet odağıyla işbirliği yapanların, demokrasisi olmayan bir Cumhuriyet özleminde olduğunu savundu.

Kapusuz, şunları kaydetti:

"Unutulmamalı ki Cumhuriyet, demokrasiyle var olduğu sürece bir anlam taşır. Cumhursuz Cumhuriyet olmayacağı gibi sandıksız demokrasi de olmaz. Dolayısıyla sorunların çözüm yeri sandıktır, TBMM'dir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bugün gençleri ve çocukları direnişe, Taksim'e ve sokağa davet edenler 'ulusal egemenliğe karşı' bir gençlik hedefinde olanlardır.

Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz bilmeli ki 'Ulusal Egemenlik' sokaklar da değil TBMM'de tecelli etmektedir. Bu duygularla tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Kurtuluş savaşında mücadele eden ilk meclis üyelerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement