23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Isparta Valisi Özkan, "Yeni bir idare şeklinin temelleri üzerinde yükselen ülkemiz, güç olma hüviyeti kazanmıştır" dedi.

22.04.2014 16:12  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, "Yeni bir idare şeklinin temelleri üzerinde yükselen ülkemiz, bugün özgüveni yüksek, saygın ve bölgesel bir güç olma hüviyeti kazanmıştır" dedi.

Özkan,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920'nin en zor şartlarda dahi esaretin kabul edilemeyeceğinin, tarihi boyunca hür yaşamış Türk milletinin, ebediyen hür yaşayacağının ilan edildiği tarihi bir gün olduğunu belirtti. 

Türk milletinin dünya tarihinde eşi bulunmayan destansı bir mücadelenin sonunda milli egemenliğin üzerinde hiçbir gücün, hiçbir vesayetin kabul edilemeyeceğini ispatladığını vurgulayan Özkan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Top sesleri altında, Büyük Atatürk'ün liderliğinde kurulan Meclisimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu yeni bir devletin temelini atmış, milletimizin bağımsızlığının ve bu konudaki azminin en önemli sembolü olmuştur.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920 günü ve aynı zamanda milli egemenliğe dayalı, cumhuriyet rejiminin temellerinin de atıldığı bir gündür. Yeni bir idare şeklinin temelleri üzerinde yükselen ülkemiz, bugün özgüveni yüksek, saygın ve bölgesel bir güç olma hüviyeti kazanmıştır. 23 Nisan gününün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olmasının yanında, çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi,  Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza duyduğu güvenin de göstergesidir." 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement