23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Adana Milletvekilleri Ünvar ve Gürkan ile CHP Adana Milletvekili Develi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, kutlama mesajı yayımladı.

22.04.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünvar ve Fatoş Gürkan ile CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ünüvar, mesajında, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu anımsattı.

TBMM'nin, Türkiye'nin en önemli kurumu olduğunu belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

"23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Dünya tarihinde çocuklara ait olan tek bayram olan 23 Nisan, tüm dünyadan çocukların katılımı ile büyük bir coşkuyla, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu günün dünya barışına katkı sağlaması temennisiyle bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele'ye destek veren toplumun her ferdini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, TBMM'nin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünün ülkemize ve halkımıza kutlu olmasını diliyorum."

- AK Parti Adana Milletvekili Gürkan

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, 23 Nisan'da en önemli görevlerinin çocuklara parlak ve mutlu bir gelecek hazırlamak olduğunu bildirdi.

Gürkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Küçükten büyüğe hepimizin büyük coşkuyla kutladığı ve TBMM'nin açılışının 94'üncü yılını idrak edeceğimiz bugün, milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Dünyada 23 Nisan'dan başka çocuklara armağan edilen hiçbir bayram yoktur. Bu bayramı çocuklara armağan eden TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ne denli ileri görüşlü olduğunu ve büyük devlet adamlığını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın şu anda dünya ülkeleri arasındaki misyonu ve bu bayrama verilen önem ile bir kez daha görmekteyiz. Büyük Önder Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu anlamlı günde, barış, dostluk ve kardeşliğin tüm yurtta egemen olması dileğiyle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."

CHP Adana Milletvekili Develi

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesi olduğunu bildirdi.

Develi, çocukların barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi olmasının yanı sıra yarınların güvencesi olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklar ve gençlere emanet etmiştir. Ulu önderimiz, 'Cumhuriyete sahip çıkmanın geleceğimiz yönünden taşıdığı önemin bilincinde olduğunuzdan kuşku duymuyorum. Sizlerin, üstlendiğiniz bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağınıza ve ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancım sonsuzdur. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. Yaşınız ilerledikçe bu görev ve sorumluluklarınız da artacaktır. Bu milletin ferdi olmanın bu vatanın bir parçası olmanın mutluluğunu içinizde duyunuz. Bu mutluluğu geleceğe taşımak için çalışınız.' diyerek, çocuklarımıza ve gençlerimize olan güvenini ortaya koymuştur. Bu nedenle çocuklarımızın, gençlerimizin ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en derin duygularımla kutlarım."

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de çocuklarımızın Türkiye'nin geleceği olduğunu, TBMM'nin 94 yıl önce açıldığını hatırlattı.

TBMM'nin başlatılan özgürlük mücadelesinin en önemli kurumu olarak, birlik beraberlik içinde Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanmasına önderlik ettiğini vurgulayan Sözlü, mesajında, "Bu önemli bayramın 94'üncü yıl dönümünde ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak çocuklarımızın, sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmesini sağlamak en büyük hedefimizdir. Vatan sevgisi aşılanmış çocuklarımızın, özgür düşünceye sahip, araştıran ve sorgulayan gençler haline gelmesi, ülkemizin geleceği ile ilgili herhangi bir kaygı duymamızın önüne geçecektir. Milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 23 Nisan 1920'de kurulan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kahraman üyelerini, milli mücadele şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement