23 Nisan Şenliği Kortejle Start Alıyor - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Şenliği Kortejle Start Alıyor

23 Nisan Şenliği Kortejle Start Alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve Eğlence Fuarı, geleneksel kortej yürüyüşüyle start alıyor.

22.04.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 22 Nisan Salı günü düzenlenecek geleneksel kortej yürüyüşüyle başlıyor. Ülke grupları Kocaeli'ne gelmeye devam ederken fuar için son hazırlıklar da sürüyor. Birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı şenlik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünden start alacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Şenlik kapsamında ülke grupları ilk olarak Nuh Çimento İlköğretim Okulu'nun önündeki alanda toplanacak. Saat 14.30'da başlayacak olan kortej yürüyüşünde 41 ülkeden gelen 1000 çocuk, Yürüyüş Yolu'ndan ilerleyerek Büyükşehir önüne gelecek. Dünya çocukları burada Büyükşehir Belediyesi yetkililerince karşılanacak. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde şenliğin açılışı yapılacak ve hediyeleşme gerçekleşecek.

BARIŞ MANÇO ÇOCUK KOROSU

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, bu yıl 23-26 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak. Fuar alanı saat 10.30'dan itibaren çocukların ve ailelerinin hizmetinde olacak. Fuarın bu yılki ana teması ise sevilen sanatçı Barış Manço olarak belirlendi. Bugünün yetişkinlerine örnek olan Barış Manço'yu günümüz çocuklarının da tanıması için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 250 çocuktan oluşan Barış Manço Korosu, şenliğin ilk günü olan 23 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te ve 26 Nisan Cumartesi günü saat 17,15'te Manço konseptli kıyafetleriyle konserler verecek. Ayrıca Barış Manço'nun yüzükleri, aksesuarları ve sahne kıyafetlerinden oluşan Manço Müzesi de şenlik boyunca açık kalacak.

KELOĞLAN KONSERİ İLE EĞLENECEKLER

"Keloğlan Konseri" özel hazırlanan şarkıları, etkileyici dekoru ve profesyonel dansçılardan oluşan ekibiyle, profesyonel bir sahne gösterisiyle Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde çocuklarla buluşacak. Keloğlan Konseri çizgi filmde kullanılan orijinal sesleri ve aslına uygun hazırlanmış maskot ve kostümleriyle çocukları eğlendirecek. "Keloğlan Konseri'nde çocukları bekleyen sürprizler de bulunuyor. Çocukların çok iyi tanıdığı Keloğlan, Bilgecan Dede, Balkız, Karavezir, Uzun, Huysuz, Muhafızlar ve dansçılardan oluşuyor

MOROCCON SİRKİ VE BUBBLE SHOW

10 kişiden oluşan dünyaca ünlü akrobasi sirki Moroccon Sirki çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatacak. Dünyanın en iyi Bubble Show ekipi Pep Bou, balon köpüklerinin ses ve ışıkla buluştuğu muhteşem bir gösteri sunacak.

CAİLLOU KASABASI VE YETENEK SİZSİNİZ YILDIZLARI

Çocuklar sevdikleri çizgi film kahramanı Caillou ve arkadaşlarının çeşitli gösteri ve konserlerinin de yer aldığı oyun alanında doyasıya eğlenecekler. Yetenek Sizsiniz Yaşması'nda izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak finale kalan Grup Mikado, Jonglör Eddie, Zülfikar&Hüseyin, Kıvaç&Burak'ın gösterileri de şenlikte yer alacak.

LİMON VE ZEYTİN İLE KIVILCIM HALK DANSLARI

Ünlü karikatürist Salih Memecan'ın sevilen karakterleri "Sizinkiler" Limon ve Zeytin Müzikali ile çocuklarla buluşacak. Mustafa Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Kıvılcım Halk Dansları Topluluğu, ülkemizde ve pek çok yabancı ülkede performanslarıyla büyük beğeni toplayan gösterilerini dünya çocukları için sergileyecek.

FENERBAHÇE ÇOCUK KULÜBÜ DE ALANDA

Fenerbahçe Çocuk Kulübü, Fenercell, Fenerium ve Fenerbahçe Spor Okulları iş birliği ile çocukların eğlenceli, kaliteli zaman geçirmesi, mini yarışmalar ile çeşitli hediyeler kazanmaları ve spor sevgisini çocuklarda yaygınlaştırmak amacıyla şişme oyun grupları, karaoke yarışması, mini basketbol ve futbol sahası etkinlikleri yapılacak.

BEST FM'DE CANLI YAYINA ÇIKACAKLAR

Çocuklar radyo program yapımını Best FM program yapımcılarından öğrenecekler. Ünlü radyo sunucusu Serdar Gökalp, 23 Nisan Günü 12.00-14.00 saatleri arasında çocuklarla birlikte canlı yayın yapacak.

KAĞIDIN SERÜVENİNE TANIKLIK EDECEKLER

SEKA Kağıt Müzesi'nin açacağı stantta çocuklar kağıt yapımını İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi hocaları eşliğinde uygulamalı olarak görerek, kağıdın serüvenine tanıklık edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı da usta öğreticiler eşliğinde resim ve ebru yapımını öğretecek. KOMEK'in usta öğreticileri ise fuara katılacak çocuklara kaligrafi yapımını gösterecek.

PİLOT OLUP UÇAK KULLANACAKLAR

Anadolu Jet'in kuracağı uçak simülatörünün yer alacağı stantta çocuklar sanal pilotluk yapabilecekler. Çocuklar ayrıca usta eğitmenler eşliğinde çömlek sanatını uygulamalı şekilde öğrenirken, Gölcük Belediyesi'nin açacağı stant seramik yapımına ilgi duyanların uğrak noktası olacak. Ayrıca, Türk Hava Kurumu'nun standında çocuklar önceden hazırlanmış kitleri bir araya getirip, ATA modeli uçak yapacak.

KENDİ KUKLALARINI KENDİLERİ YAPACAK

Ahşap sünger ve çeşitli malzemelerden oluşan ipli kuklalar ve el kuklalarından oluşan serginin yer aldığı stantta çocuklarla birlikte yapılan kuklalar yine onlara hediye edilecek. Ayrıca, Günlük 5'er seans şeklinde yürütülecek atölye çalışmalarında her gün toplam 60 çocuk, ipli kukla yapımını öğrenecek.

ÇAMURA ŞEKİL VERECEKLER

Gölcük Belediyesi ve Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmasında, çocuklar usta eğitmenler eşliğinde uygulamalı olarak çamurdan seramik yapacaklar. Ayrıca çocuklar, usta eğitmenler eşliğinde çömlek sanatını uygulamalı bir şekilde tanıma şansı yakalayacaklar.

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ

Darıca Hayvanat Bahçesi'nin kuracağı sergide çocuklar çeşitli hayvan figürleri içeren maskeler yapabilecekleri atölye çalışmasının yanı sıra doldurulmuş hayvanlardan, çeşitli hayvan yumurtaları ve iskeletlerden oluşan sergiyi gezme şansını yakalayacak.

TASARIMCILIĞIN SINIRLARINI ZORLAYACAKLAR

Fuardaki eğlenceli atölye çalışmaları kapsamında bez oyuncak yapımı, çocuk berberinde yaratıcı saç tasarımı, yüz boyama, takı tasarımı, kum boyama, kağıt perspektif, objelerin dili ve patates baskı ile çocuklar tasarımcılıklarının sınırını zorlayacak.

DOKTOR KORKUSUNA KARŞI OYUNCAK AYI ATÖLYESİ

Oyuncak Ayı Atölyesi ile de Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen "Teddy Bear Hospital" projesi ile çocukların doktor korkusunu yenmelerine yardımcı olunacak.

DÜNYA OYUNCAK MÜZESİ

Misafir yabancı çocukların ülkelerinden getirdikleri oyuncaklarla her yıl daha da büyüyen oyuncak müzemizi gezen çocuklar keyifli zaman geçirecekler. Festival kapsamında 41 ülkeden Kocaeli'ne gelen yabancı uyruklu çocuklar, Türk ailelerin yanında misafir ediliyor. 2013'de gerçekleşen Çocuk Eğitim, ve Eğlence Fuarı 4 günde yaklaşık 230 bin ziyaretçiyi ağırlamış, bunun yüzde 70'ini çocuklar oluşturmuştu. Bulunduğu bölge itibariyle sadece Kocaeli halkına hitap etmeyen fuara çevresinde yer alan İstanbul, Bursa, Ankara, Adapazarı gibi illeri de kapsaması itibariyle bölgesel bir katılım gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan Şenliği Kortejle Start Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement