23 Nisan'da Pendik Stadyumuna Oyuncak Yağacak - Son Dakika
Güncel

23 Nisan'da Pendik Stadyumuna Oyuncak Yağacak

23 Nisan\'da Pendik Stadyumuna Oyuncak Yağacak

Pendik Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Pendik Çocuk Festivaline 9 ülkeden 195 misafir çocuk katılıyor.

18.04.2014 09:53  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stadyuma oyuncak yağacak Dünya Çocuklarıyla bir hafta festival

Teması "Paylaşmak" olarak belirlenen festivalin Pendik Stadyumunda yapılacak finalinde yabancı konuklar ve Pendikli izleyiciler, sahaya oyuncak yağdıracak .

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı bu yıl da Pendik'te coşkulu gösterilere sahne olacak. Pendik Belediyesinin düzenlediği 9. Pendik Çocuk Festivali, 18-24 Nisan tarihleri arasında ilçenin birçok noktasında gerçekleştirilecek. Festivale Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya, Endonezya, Malezya, Arnavutluk, Polonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere 9 farklı ülkeden 195 çocuk katılacak.

Pendik Belediyesi, bir hafta sürecek Çocuk festivalinin bu yılki temasını "Paylaşmak"olarak belirledi. Festivale katılacak yabancı konuklar, Pendik'e kendi ülkelerine özgü oyuncaklarla gelecek. Ayrıca 23 Nisan günü Pendik Stadyumu'nda düzenlenecek final gösterilerini izleyecek Pendikliler de , peluş oyuncaklarıyla gelecek. Stadyumda yapılacak anonsla sahaya atılacak oyuncaklar, yetim çocuklara ulaştırılmak üzere toplanacak.

19 Nisan'da kortej yürüyüşü

Renkli gösterilerin yaşanacağı Çocuk Festivali, 19 Nisan'da çelenk töreni ve hemen ardından kortej yürüyüşü ile başlayacak. Gazipaşa, Hatboyu ve 19 Mayıs Caddelerinden geçecek kortej, ilçe halkını selamlayarak sahilde düzenlenen festival alanına gelecek. Semazen, animasyon ve çeşitli ülkelerin dans gösterilerinin yanı sıra, Pendik Belediyesi Barış Korosu birbirinden güzel şarkılar seslendirecek.

Çocuklar icatlarını yarıştırıyor

Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ortaokullar arası Teknolojik İcatlar Yarışmasına 21 okuldan 47 proje katılıyor. Yarışma ve daha sonra yarışmaya katılan tüm eserlerin sergisi sahilde kurulacak çadırda gerçekleştirilecek. 5.6.7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin hayal gücü sınırlarını zorlayarak somuta döktükleri icatlar, geleceğin mucitlerini de ortaya çıkaracak. Sergi 19 Nisan'da başlayacak.

Kapanış gösterileri Pendik Stadyumu'nda

Yabancı ülkelerden gelen misafir çocuklar, 21 Nisan'da Kurtköy Kapalı Spor Salonu, 22 Nisan'da da Fatih Mahallesi 'nde kendi ülkelerine özgü gösterilerini sergileyecek. Pendikli öğrenciler, festival sayesinde birbirinden farklı kültürleri yakından tanımış olacak. Yine 23 Nisan'da Pendik Stadyum'da kapanış programı gerçekleştirilecek. İlçe protokolünün de katılacağı program da Pendikli öğrenciler de yıl boyunca hazırladıkları gösterileri yabancı misafirlere göstermiş olacaklar. Son olarak program Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde barış kütüğüne plaket çakılması için son bulacak ve misafir öğrenciler 24 Nisan'da ülkelerine uğurlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan'da Pendik Stadyumuna Oyuncak Yağacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement