23 Nisan'da Helikopterle İstanbul Turu - Son Dakika
Güncel

23 Nisan'da Helikopterle İstanbul Turu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar'da renkli ve içeriği zengin programlarla kutlanıyor.

23.04.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar'da renkli ve içeriği zengin programlarla kutlanıyor. Bağcılarlı 23 öğrenci, bu anlamlı günde helikopter turu yaparak keyifli dakikalar yaşadı. Çocuklar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte helikoptere binerek İstanbul'u gökyüzünden izleme imkanı buldular. Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen ve üç gün süren Festival yoğun ilgi gördü.

Bağcılar'daki 100 bin öğrenci ilçeyi tanıtan eğitici ve öğretici "Süper Gezi Geleceğe Yolculuk" adlı çizgi kitabı okudu. Daha sonra kitabı okuyan öğrenciler arasında noter huzurunda yapılan çekilişle 23 isim belirlendi. Öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başkan Çağırıcı ile birlikte Haliç'teki pistten helikoptere binerek İstanbul'u gökyüzünden görme imkanı buldular.

"EVLADIMA MORAL OLDU"

Üç yıldır düzenlenen helikopter gezisine bu yıl katılan öğrenciler yaşadıkları heyecanı anlattılar. Bağcılar Gaziosmanpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Serdar Öztürk, gökyüzünde büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, "İstanbul'u gökyüzünden izlemek benim için büyük zevk oldu" dedi. Oğlunun beynindeki tümör sebebiyle altı ay önce ameliyat olduğunu ifade eden anne Ayşe Öztürk, "Altı aydır kemoterapi görüyor. Morali bozuktu. Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı'dan Allah razı olsun. Kaç gündür büyük bir heyecanla bu günü bekliyordu. Sabah erken uyanır uyanmaz helikopter gezisi için heyecanla evden çıktı. Büyük bir mutluluk yaşadık" diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ ÇOCUKLARIMIZI BİZİM KADAR DÜŞÜNÜYOR"

Firuzan Sadıkoğlu İlkokulu öğrencisi Emirhan Aksu da "Çok güzel bir gün geçirdim. Teşekkür ediyorum." dedi. Mustafa Kemal Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Seher Karataş da Kız Kulesi'ni, Sultanahmet'i ve Marmara Denizi'ni ilk kez gökyüzünden izlediğini söyledi. Başkan Çağırıcı'nın çocuklara yönelik çok güzel etkinlikler düzenlediğini söyleyen baba Hacı Karataş ise, "Çocuklarımızı en az bizim kadar düşünen bir Belediye Başkanına sahibiz." dedi. Yine Firuzan Sadıkoğlu İlkokulu öğrencisi Emirhan Aksu da İstanbul'un gökyüzünden daha güzel göründüğünü ve çok etkilendiğini belirtti. Akyiğit İlkokulu öğrencisi Ceren Cebeci de helikopter gezisini heyecanla beklediğini ve çok güzel bir gün geçirdiğini söyledi.

"PİLOT OLMAK İSTİYOR"

Anafartalar İlkokulu öğrencisi Efe Mutlu Çelik de geziye katılan öğrenciler arasındaydı. Pilot olmak istediğini söyleyen minik Efe, özellikle I. Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi'nin gökyüzünden çok etkileyici göründüğünü söyledi.  Oğlunun pilot olmak istediğini belirten anne İlkay Mutlu da, " Oğlum pilot olmak istiyor. Astronotluğa ve uzaya meraklı. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu" dedi.

BAĞCILAR MEYDANI'NDAKİ KUTLAMAYA ULUSLARARASI KATILIM

Yurt dışından misafir öğrencilerin de katıldığı festivali izlemek isteyen her yaştan Bağcılarlı Meydan'a akın etti. Üç gün süren Festivalde Bosna herkes, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Libya, Tataristan ve Dağıstan'dan misafir olarak gelen 90 öğrenci ve öğretmenleri de ülkelerine ait halk oyunlarını sergilediler. 21-23 Nisan tarihleri arasında ülkemizde bulunan 7-14 yaş aralığındaki misafir öğrenciler gösterileriyle alkış topladılar. Festivalde akrobat, Jonglör ve Hacivat-Karagöz gösterileri, tekteker bisiklet show ve tiyatro oyunları sergilendi. Bağcılar'daki 22 okuldan öğrencilerin, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri ile Engelliler Sarayı kursiyerlerinin şiir dinletileri, şarkı sözleri ve kolbastı gösterileri de festivale ayrı bir renk kattı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan'da Helikopterle İstanbul Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement