23 Nisan, Bosna Hersek'te Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan, Bosna Hersek'te Coşkuyla Kutlandı

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın organizasyonuyla, Bosna Hersek genelindeki okullarda Türkçe'yi 2'nci yabancı seçmeli dil olarak seçen yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla başkent Saraybosna'da coşkulu tören düzenlendi Büyükelçi Yıldız: "Türkiye'de bayram olurda Bosna'da bayram olmaz mı? Türkiye ile Bosna Hersek'in sevinci de hüznü de ortaktır" "Mustafa Kemal Atatürk, ülkesine duyduğu muhabbeten dolayı Ulusal Egemenlik Günü'nü çocuklara armağan etti.

23.04.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın organizasyonuyla başkent Saraybosna'daki  Zetra Olimpiyat Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında Bosna Hersek genelindeki okullarda Türkçe'yi 2'nci yabancı seçmeli dil olarak seçen yaklaşık 5 bin çocuk, aileleri ve öğretmenleri, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Damir Maşiç, eski Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcu Elvir Balyiç, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ile çok sayıda davetli ve misafir katıldı.

"Türkiye'de bayram olur da Bosna'da olmaz mı?" şeklinde konuşmasına başlayan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türkiye ile Bosna Hersek'in sevinci de hüznü de ortak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurcucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesine duyduğu muhabbeten dolayı Ulusal Egemenlik Günü'nü çocuklara armağan ettiğini belirten Yıldız, "Biz öğütlerini, ilkelerini titizlikle takip ediyoruz. Sizler de merhum Aliya İzzetbegoviç'in öğütlerini iyi takip ettiğiniz takdirde Bosna Hersek'in geleceği parlak" dedi.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Damir Maşiç ise, bugünkü töreni düzenleyenlere, Türkiye'de kutlanan bir bayramı Bosna Hersek ile paylaşmalarından dolayı teşekkür etti.

Bosna Hersek'in Saraybosna, Travnik, Zenitsa, Doboy, Teşany, Maglay, Gorajde ve diğer kentlerinden törene otobüslerle gelen çocuklar, törende birbirinden güzel Türkçe ve Boşnakça şarkılar söyledi. Çocukların, ellerinde sallandırdığı Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları salonda güzel bir görüntü oluşturdu. Tören kapsamında çocuklara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaraylı futbolcular Didier Drogba ve Boşnak oyuncu İzzet Hayroviç, Muhteşem Yüzyıl dizisinde "Şehzade Mustafa" rolünü canlandıran Mehmet Günsür'ün 23 Nisan Bayramı kutlama mesajlarını içeren video izletildi. Programda ayrıca çeşitli halk oyunları ekipleri de gösteri sundu. Törene katılan öğrenciler için çeşitli hediyeler verilirken, yapılan çekilişte de THY tarafından 10 öğrenciye bedave bilet verildi.

Bosna Hersek'in merkezindeki Kakany kentinden törene katılan Hamza Pilyur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkçe dilini çok sevdiğinden dolayı öğrendiğini, bugüne kadar Türkiye'yi hiç ziyaret etmediğini söyledi.

Kakany kentinden gelen 8'inci sınıf öğrencisi Esmeralda Deliç de, Türkçe'yi çok sevdiğini ve beğendiğini söyleyerek, "Bugün kendimi gerçekten çok güzel hisediyorum" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ayrıca, Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın organizasyonuyla yarın da Zenitsa kentinde tören yapılacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan, Bosna Hersek'te Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement