22. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali - Son Dakika
Yerel

22. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali

İncesu ilçesinde, 22. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali düzenlendi.

14.09.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncesu ilçesinde, 22. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali düzenlendi.

Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Şehitler Parkı'ndaki törende, festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen "En iyi üzüm" yarışmasına, 108 üreticinin 16 çeşit üzümle katıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise İncesu'ya yapılacak iki projenin müjdesini verdi.

İncesu'da içme suyu  sorunu kalmayacağını, bunu Dokuzpınarlar'daki kaynaktan sağlayacaklarını belirten Özhaseki, "İkinci projemiz de Yeşilhisar'dan başlayarak İncesu'ya gelen, oradan da Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezinden Sarıoğlan'a kadar devam edecek banliyö tren hattı. Devlet Demir Yolları ile protokoller imzalandı. Bu hattı 1-1,5 yıl içerisinde bitireceğiz. Bu sayede Kayseri'de ulaşım bir başka olacak" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan "En iyi üzüm" yarışmasında, Saraycık Mahallesi'nden Kazım Yılmaz birinci, Garipçe Mahallesi'nden Ayşe Çetin ikinci, Keklicek Mahallesi'nden Ali Karasu üçüncü oldu.

Festivalde, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korusu da konser verdi.

Etkinliğe, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Mutafa Elitaş, AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, üzüm üreticileri ve vatandaşlar katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 22. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement