22. İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali - Son Dakika
Güncel

22. İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali

22. İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali düzenlendi.

16.09.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festivale Vali Orhan Düzgün, Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Pelin Gündeş Bakır ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoglu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Orhan Düzgün, nüfusunun dörtte üçünün tarımla uğraştığı İncesu ilçesinde tarıma yönelik böyle bir festivalin uzun bir süreden beri devam etmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek,  bu konuda gayretlerini esirgemeyen başta kaymakamlık, belediye başkanlığı ve tarım müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Gelişimin ve kalkınmanın devamı ile birlikte köylerden kentlere göçün kaçınılmaz olduğunu belirten Vali Düzgün, İncesu ilçesinin bu yönde nüfusunun azalmadığını, aksine arttığını dile getirerek, şöyle devam etti.

"Özellikle Kayseri merkeze yakın olması, Kayseri'nin imkânlarından faydalanması, organize sanayi bölgelerinde İncesu ilçesinde çalışan vatandaşlarımızın olması, İncesu Organize Sanayi Bölgemizin de giderek gelişmesi, her geçen gün yeni yatırımların yapılması ve önümüzdeki aylarda 6 fabrikanın daha hizmete girecek olması İncesulu vatandaşlarımızın ve çevredeki vatandaşlarımızın istihdamına önemli bir katkı sağlayacaktır. İl özel idarelerin kapanmasından sonra oluşturulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlımızca da İncesu ilçemizde takip ve kontrolü yapılan bir çok yatırım var. Bunlara da kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle ilçemizin nüfusunun giderek artması, eğitim ve sağlık alanında da yeni yatırımların yapılması ihtiyacını doğuruyor.  Geçtiğimiz yıl bu festival yapılırken pek çok eğitim ve sağlık kuruluşumuzun temelini atmış, bazılarının da açılışını sağlamıştık.  Bu yılda yine hükümetimiz tarafından yatırım programına alınan, inşaatına başlanan ya da başlanacak olan adliye sarayı, emniyet binası, sağlık ve eğitim kurumları var. Yine İncesu ile Kayseri arasındaki ulaşımda önemli kolaylık sağlayacak olan Boğazköprü kavşağı da 2 aya kadar bitmiş olacak."

İlçede hizmete giren bazı kamu kurumlarının yaptırılmasında da emeği geçen hayırseverlere teşekkürlerini ifade eden vali Düzgün, üzüm festivalinde yarışmaya katılan ve ödül alan, almayan bütün çiftçileri tebrik ettiğini ifade etti.

Milletvekili Mustafa Elitaş da bu sene 22'ncisi düzenlenen festival çerçevesinde İncesu Belediye Başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti ve üzümün sağlığa çok faydalı bir yiyecek olduğuna dikkat çekti.
Milletvekilleri İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ilçeye yapılan hizmetlerden ve festivalin ilçeye katkılarından bahseden birer konuşma yaptılar.

Kaymakam Ercan Öter de 1991 yılında başlayan kültür turizm ve üzüm festivalinin, ilçenin tarihi ve kültür varlıklarını, özellikle de üzümün tanıtımı açısından etkili olduğunu söyledi.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ise İncesu'da 40 bin dekar üzüm bağı bulunduğunu, 12 bin üreticinin bu alanda tarımsal faaliyet gösterdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından 85 üreticinin katıldığı en iyi üzüm yarışmasında Saraycık Mahallesinden Kazım Yılmaz birinci, Garipçe Mahallesinden Ayşe Çetin ikinci, Keklicek Mahallesinden Ali Karasu üçüncü oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 22. İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement