21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Son Dakika
Yerel

21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Hollywood fimlerinin dünya sinemasını domine ettiği günümüzde, Türk Sineması'nın en azından gişe başarısı olarak ayakta kalması ülkemiz adına sevindiricidir"

15.09.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  "Hollywood fimlerinin dünya sinemasını domine ettiği günümüzde, Türk Sineması'nın en azından gişe başarısı olarak ayakta kalması ülkemiz adına sevindiricidir" değerlendirmesinde bulundu.

Sözlü, yazılı açıklamasında, 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin, Adana ve Türkiye için önemine dikkati çekti.

"Türk Sineması'nın 100. yılında Altın Koza Film Festivali'nin önemi ve anlamı bir kat daha artmıştır" ifadesini kullanan Sözlü, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önemli kültür-sanat şehirlerinden Adana'nın sanatın bir çok dalına yaptığı katkı, sinemada da Cumhuriyet tarihi boyunca kendisini göstermiş ve Altın Koza Film Festivali'yle taçlanmıştır. Hollywood fimlerinin dünya sinemasını domine ettiği günümüzde, Türk Sineması'nın en azından gişe başarısı olarak ayakta kalması ülkemiz adına sevindiricidir. Adanamız, Türk Sineması'nı besleyen ana damarlardan biri olma özelliğiyle yıllarca Yeşilçam'a ilham olmuştur. Kentimiz ünlü edebiyatçıları, sinema adamlarını ve özel coğrafyasıyla, bu konudaki varlığını artırarak sürdürmeye aday ender illerdendir. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana'dan sinemaya ve sanata yapılan katkının artması ve derinleşmesi için üzerimize düşeni gerçekleştirmeye kararlıyız." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement