21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika
Yerel

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.

20.03.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.

Atapark'ta oluşturulan stantta vatandaşlara, Denizcik Orman Deposu fidanlığında yetiştirilen zakkum, biberiye, harnup, dut, defne, karaservi, erguvan, fıstık çamı ve mavi serviden oluşan 3 bin 900 fidan hediye edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, fidanlar kısa sürede tükendi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Ören'de yaşanan orman yangınını hatırlatarak, şöyle konuştu:

" 21 Mart, aynı zamanda baharın başlangıcı, baharın gelişi. Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Baharın gelmesiyle orman işletme müdürlüğümüz vatandaşlarımıza fidan dağıtımı yapıyor. Biz kendilerine duyarlılık ve bilinç oluşturma faaliyetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yöremiz zaten ormanlık, yeşil bir yöre. Geçen sene biliyorsunuz Ören'de çok büyük bir yangın yaşadık. İnşallah bu fidanlarla kayıplarımızı telafi ederiz. Yangınsız, güzel bir sezon diliyorum."

Milas Orman İşletme Müdürlüğünün sorumluluk alanı Bodrum'da da 3 bin 200 fidan dağıtacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement