2019 Eyof Kış Festivali'nin Erzurum'a Verilmesi - Son Dakika
Yerel

2019 Eyof Kış Festivali'nin Erzurum'a Verilmesi

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "Bizim, il yönetim komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve federasyonların birlikte hazırladığı başvuru dosyaları değerlendirildi.

22.11.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) 2019'un ev sahipliğinin Erzurum'a verilmesiyle ilgili, "Bizim, il yönetim komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve federasyonların birlikte hazırladığımız başvuru dosyaları değerlendirildi. Ön elemede elendiler, yani oylama kısmına kalamadılar. Biz oylama kısmında yalnızdık çünkü ilk elemede tamamını eledik" dedi.

Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu üyesi de olan Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'un çok önemli bir organizasyon olduğunu ve klasman olarak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın (Universiad) daha üstünde bir organizasyon olduğunu çünkü bunun bir olimpiyat faaliyeti olduğunu söyledi.

Okuyucu, EYOF'a 49 ülkeden 17 yaş altı sporcuların katılacağını anlatarak, kızak branşları hariç, 2019 yılında bütün kış sporları branşında katılım olacağını ifade etti.

Burada yarışan sporcuların daha sonraki dönemlerde olimpiyatlara aday olacağını belirten Okuyucu, "Dolayısıyla Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin nezdinde, Avrupa Olimpiyat Komitesi nezdinde çok ciddi ve çok önem verilen bir organizasyon. Bunun başvuru süreci var, Erzurum'da yapılan yerinde inceleme ziyareti var, raporlamalar var. Nihayetinde burada biz organizasyonumuzu aldık" diye konuştu.

Okuyucu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, Olimpiyat Komitesi Başkanı ile organizasyon anlaşmasını imzaladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tabii Erzurum için çok önemli. Başka adaylar da vardı, Belarus gibi tamamı tesis, konaklama yapacağını vadetti ama Erzurum'da bunların tamamı hazır. Konaklamalarda bir problem olmayacak, yarışma tesisleri hazır. Dolayısıyla burada, biz bu unsurlarda çok güçlüydük. Herhangi bir sorun olmadan, gayet güzel bir temsille burayı atlattık. İmzalarımızı attık. İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak."

"2019'da burada mutlaka madalya almalıyız"

EYOF'a yönelik gerekli planlamaları yapmaları gerektiğinin altını çizen Okuyucu, şöyle devam etti:

"Organizasyon komitesinin oluşturulması gerekiyor. Kendi branşlarım için söylüyorum, 2019'da burada mutlaka madalya almalıyız. 2019 için sportif hedeflerimiz var bizim. Erzurum bu anlamda dünya vitrinine bir kez daha çıkacak ama Universiad'dan daha güçlü bir biçimde çıkacak. Hatta çıktı. Bizim 2026 kış olimpiyatları hedefimiz var, Erzurum için EYOF, bu hayali destekleyecek. Bu anlamda EYOF çok önemli bir organizasyon. Universiad çok büyük bir organizasyondu Türkiye ölçeğinde ama olimpik faaliyetlerin altında kalıyor. Bizim getirdiğimiz getirdiğimiz organizasyon, olimpik bir faaliyet. Çok büyük bir organizasyon olacak, çok büyük sporcular yarışacak burada. Dolayısıyla 2026 kış olimpiyatları için her anlamda bir altyapı."

Okuyucu, rakip ülkelerin büyük bir kısmının ön elemede elendiğine işaret ederek, "Bizim, il yönetim komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve federasyonların birlikte hazırladığı başvuru dosyaları değerlendirildi. Ön elemede elendiler, yani oylama kısmına kalamadılar. Biz oylama kısmında yalnızdık. İlk elemede tamamını eledik biz" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2019 Eyof Kış Festivali'nin Erzurum'a Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement