2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

MHP'li Erdoğan: "(Paralel yapı operasyonu) Bu operasyonlarla kendi yolsuzluklarını ve rüşvet operasyonlarını kamuoyundan gizlemeye çalışıyorlar" MHP'li Korkmaz: "Kolluk güçleri, milletin değil de iktidarın hizmetçisi kılınmak istenmekte ve bunun için de hukuk fütursuzca ayaklar altına alınmaktadır" MHP'li.

15.12.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İçişleri Bakanlığında çalışan memurların diğer bakanlıklarda çalışanlara nazaran daha az ücretle çalıştığını, polislere verilen sözlerin tutulmadığını savundu.

17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde "dün bir intikam operasyonu daha gerçekleştiğini" söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çıkartılan yargı paketleriyle ve gündemde olan iç güvenlik paketiyle hukuka darbe yapıldı ve bu hukuk darbesine yenileri de eklenmeye çalışılıyor. Geçmiş yıllarda başka gazetelere ve gazetecilere darbe yapan AKP, onların birçoğunu yandaş konumuna getirince şimdi de bugünün muhalif basın organlarına, 17-25 Aralık konusunu gündemde tutan yazar çizerlere 'Susun, susmazsanız daha önce yaptıklarımız gibi sizlere de operasyon yapar, cezaevine atarız. Ne zaman çıkacağınızı Allah bilir' babında operasyonlar yapmaktadır. Bu operasyonlarla kendi yolsuzluklarını ve rüşvet operasyonlarını kamuoyundan, halktan gizlemeye ve halkın bilgi almasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu yasakçılık, halkın bilgi almasını engelleme konusu zaten AKP'nin fıtratında vardır.

Basın özgürlüğüne yönelik bu tür operasyonları kınıyorum. AKP iktidarı döneminde tutuklu ve hükümlü gazeteci sayısı hep artmıştır ve anlaşılan o ki bundan sonra da 'AKP'ye biat etmiyorum' diyen bütün gazeteciler sırayla tutuklanmaya devam edecektir."

Erdoğan, AK Parti iktidarının yanlış ve öngörüsüz dış politikaları neticesinde Türkiye'nin "adeta bir ateş çemberinin için hapsolmuş durumdu" olduğunu savundu.

-"Köpekler salıverilmiş, taşlar bağlanmış"

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti'nin "PKK ile yürüttüğü utanç verici pazarlıklar sonucunda hedefine uzunca bir süredir güvenlik güçlerini koyduğunu" savundu.

Sınır güvenliği başta olmak üzere can ve mal emniyetinin kalmadığını öne süren Korkmaz, teröristlerin elini kolunu sallayarak gezdiğini kaydetti.

"Analar ağlamıyor, şehit cenazeleri gelmiyor" denildiğini ancak askerin, polisin şehit olmaya devam ettiğini savunan Korkmaz, "Milli onur ve haysiyetin zerresi ile nasiplenmiş kim varsa, bu durumdan dolayı ıstırap içinde. Hükümet adeta, köpekleri salıvermiş, taşları bağlamıştır. Polisimize, askerimize her gün yeni operasyonlar yapılarak, akıl almaz iftiralarda bulunularak zafiyete uğratılmaktadır" dedi. Korkmaz, şunları ifade etti:

"Kolluk güçleri, milletin değil de iktidarın hizmetçisi kılınmak istenmekte ve bunun için de hukuk fütursuzca ayaklar altına alınmaktadır. Hükümetin polisten istediği, terör örgütüyle iyi geçinmesidir. Hırsızlıkla, yolsuzlukla mücadeleyi ağzına bile alması yasaklanmıştır. Yaparsa, ya darbeci olur ya paralelci olur. İktidarın, AKP'li olmadı diye, siyasi emellerine hizmet etmedi diye, binlerce polisin yerini değiştirdiği, hırsızı polis, polisi hırsız yaptığı, tüm deneyim ve bilgilerini yok sayarak polis okullarını bile kapatmak istediği dünyadaki tek örnektir Türkiye."

-"Bu ayıp da bize yeter"

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın asli görevinin "terörle mücadele değil teröristle müzakere" olduğunu savundu.

Bu kurumun bugüne kadar terörle mücadele konusunda hiçbir görev icra etmediğini ifade eden Türkoğlu, "Bu kurum, teröristle pazarlık masasına oturmak, İmralı'daki bebek katiliyle görüşmek, Kandil'deki eli kanlı teröristlere ulaklık yapmak ve strateji adı altında bölücü talepleri karşılamak için yasa tasarıları hazırlamak, kamuoyunda algı yönetimine yönelik örtülü operasyonlara zemin hazırlamakla görevlidir" dedi.

Bu kurumun koordinasyon görevini devletin güvenlik kurumları arasında değil "İmralı-Kandil-HDP üçgeni arasında yerine getirdiğini" savunan Türkoğlu, "Bir türlü koordine olamayan terörist başı ile Kandil ve siyasi uzantıları arasında koordinasyonu ancak bu kurum sağlayabilmektedir. Bu ayıp da bize yeter. O yüzden, bu kurumun adı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı değil 'Teröristle Müzakere, İmralı-Kandil Arası Ulaştırma ve Koordinasyon Müsteşarlığı' olmalıdır" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da konuşmasında ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement