2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı: "Divan olarak, darbe süreçlerine konu edilerek Cumhurbaşkanı olmuş ve bizzat darbe yaparak Cumhurbaşkanı olanlar hariç olmak üzere, başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer bütün Cumhurbaşkanlarına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz"

11.12.2014 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Divan olarak, darbe süreçlerine konu edilerek Cumhurbaşkanı olmuş ve bizzat darbe yaparak Cumhurbaşkanı olanlar hariç olmak üzere, başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer bütün Cumhurbaşkanlarına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay ile bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Genel Kurul'da söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, bu milletin geçmişte, milletin büyük bir kısmını yok sayan, milleti ayrıştıran, ötekileştiren, anlamayan Cumhurbaşkanları gördüğünü belirtti.

Bilgin, 10 Ağustos'ta yapılan seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir teveccühle ilk turda seçildiğini ifade ederek, "Milletin evlatları 2007'den sonra Cumhurbaşkanlığı yapmaya başlamıştır" dedi.

Bunun üzerine sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bilgin'in "Milleti temsil etmeyen Cumhurbaşkanları"nın kim olduğunu açıklamasını isteyerek, şunları söyledi:

"Bugün bu parlamentoda olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk gerçeği var. AKP, sayın konuşmacı ve herkes bilmelidir ki bugün burada oturmamıza neden olan faktörler, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün o şanlı Kurtuluş Savaşı'ndan geçer. Kendi partisine mensup Cumhurbaşkanlarını bir kenara ayırarak, ondan öncekileri ayrı bir kefeye koymak ve özellikle Kurtuluş Savaşı kahramanlarını farklı bir kefeye koymak, tam anlamıyla cumhuriyetimize, tarihimize, köklerimize, kültürümüze son derece büyük saygısızlıktır. Sayın konuşmacı bizzat Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü darbe dönemlerindekileri hariç tutarak, diğerlerinden ayırt etmediğini ifade etmek durumundadır, biz bunları duymak durumundayız."

"Kınıyorum"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da "Hangi Cumhurbaşkanı olursa olsun, bütün Cumhurbaşkanlarına ve parlamentoya hakaret etmiştir. Parlamentonun seçtiğini 'milletin evladı' olarak nitelendirmemesi, kendisinin de içerisinde bulunduğu bu mensuba büyük hakarettir. Bundan dolayı kınıyorum" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise doğrudan seçilmiş bir Cumhurbaşkanlığı mekanizmasının daha önceki geleneklerin, teamüllerin kötülenmesi ya da hakir görülmesi şeklinde yorumlanmasının talihsiz olduğunu kaydetti. Zozani, "Milletvekilinin kullandığı dil ve üslup ayrıştırıcı bir dil ve üslup olmuştur, yakışmamıştır, doğru değildir" diye konuştu.

Zozani, eski Cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığı payesinin kaldırılmasını önererek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı mekanizmasının isminin Kenan Evren'le, bir darbeciyle birlikte anılmasının doğru olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapan herkesin bu milletin temsilcisi olduğunu ifade ederek, "Sayın Levent Gök'ün konuşmasını bir taahhüt olarak alıyorum. Şu anda Türk milletinin birliğini temsil eden ve devletin başı olarak Anayasa'nın 104. maddesine göre görev yapmakta olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki bütün söylemlere Sayın Gök'ün itiraz etmesini beklerim" diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da "Divan olarak, darbe süreçlerine konu edilerek Cumhurbaşkanı olmuş ve bizzat darbe yaparak Cumhurbaşkanı olanlar hariç olmak üzere, başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer bütün Cumhurbaşkanlarına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" dedi.

"Bir kanunumuz yok"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, milletvekillerinin bir kanunu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim bir kanunumuz yok. Bunun akçeyle ilişkisi yok, parayla ilişkisi yok. Lütfen kanunumuza sahip çıkalım ve kanunumuzu çıkaralım. Bunun arkasında olan bir Meclis Başkanlık Divanı da varken ya Meclis Başkanlık Divanı'nda olan her partideki arkadaşlar veya sayın Grup Başkanvekilleri bu konuya imza atsın ve bunu konuşalım. Kendi aramızda konuştuğumuz zaman 'Çok güzel, iyi oluyor, yapalım' diyoruz, sonra 'Hele bir danışalım, hele bir görüşelim' diyoruz. Lütfen altında imzamız olan bu teklife sahip çıkalım." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement