2015 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2015 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "(Atatürk'e hakaret) Bu ifadeler kabul edilemez. Şiddetle kınanmalı ve gereken ceza verilmeli" "Ceza verilmesi gereken maddelerde anlaşmazlığa varılmış.

05.11.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Atatürk'e hakaret ifadelerinin kabul edilemeyeceğini belirterek, bunların şiddetle kınanması ve gereken cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.  CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. 12 yılda bin 800 gazetecinin işsiz kalması büyük utançtır. Telefonla bir başbakan haber yazdırabiliyor, telefonla gazeteci kovdurabiliyor, patron ağlayana kadar azarlanabiliyor veya program sansürlenebiliyor.  Parti liderleri meydanlarda konuşurken gazetecilere yuh çektiriliyor" dedi.

Seçim döneminde sıkıntılar yaşandığını, RTÜK ile YSK arasında çatışma olduğunu ve bunun yazışmalara da yansıdığını savunan Kuşoğlu, toplumda kutuplaşmaya izin verilmemesini istedi.

RTÜK Üyesi Ali Öztunç'a saldırıyı kınadığını, RTÜK Başkanı'nın konuyla ilgili açıklamasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Kuşoğlu, " Kanal A'da bir programda kendisini akademisyen olarak tanıtan, meczup diyeceğim kişilerin Cumhuriyet'in kurucuları Atatürk'e, İnönü'ye hakaret etmeleri ve bu hakaretlerin iktidara yakın üyelerin oylarıyla cezasız kalması üzücü durumdur" dedi.

-"Yarınki toplantıda tekrar değerlendirilecek"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kuşoğlu'nun sözleriyle ilgili olarak, "Tabii bu ifadeler kabul edilemez.  Hangi kanal, ne olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın. Kabul edilebilir bir durum değildir, şiddetle kınanmalıdır ve gereken ceza da verilmelidir. Bu konuda bir şüphe olduğunu da sanmıyorum. Gereken değerlendirmeyi yapıp, gerekli cezayı vermek durumundadır" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "vermedi sayın Bakan" demesi üzerine Akdoğan, "Vermedi değil. Anlaşılamadığı için,' şu maddeden mi verelim, bu maddeden mi verelim' diye. Yarınki toplantıda tekrar değerlendirilecek. Ceza verilmesin kararı çıkmadı. Ceza verilmesi gereken maddelerde anlaşmazlığa varılmış. Bu da bence doğru değil. Ben bunu da doğru bulmuyorum. Zaman geçirmeden buna gereken cezanın verilmesi lazım" diye konuştu.

CHP'li Kuşoğlu, Akdoğan'a teşekkür ederek, "Hassasiyetinizden gurur duyarız sadece" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı
    11:24 Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan bir gruba yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin kullandıkları suç aletleri ele geçirildi.

  • Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti
    11:22 Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekilleri, İl başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Özel ve heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özgür Özel Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
    11:12 MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam edecek.

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.

  • Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı
    11:03 Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'huzur ve güven' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 11 zanlı yakalandı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama sorgulamasında, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, askeri ceza kanununa muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan aranan zanlılar gözaltına alındı. Ayrıca, uygulama sırasında ruhsatsız tabanca, 7 mermi ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, 18 araç sürücüsüne toplam 190 bin 364 lira para cezası kesildi ve 3 araç trafikten men edildi.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.


Advertisement