2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak

"Siyaset Akademisi" programının beşincisinde siyaset ve fikir dünyasının önemli isimlerini 06 Mart – 08 Mayıs tarihleri arasında Florya yerleşkesinde üniversiteli gençlerle buluşturuyor.

03.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koordinatörlüğünü ve oturum başkanlığını Türkiye Araştırmaları Başkanı Sosyolog Zeynep Banu DALAMAN'ın yaptığı siyaset akademisinde yedi hafta boyunca her Cuma siyasetçiler ve öğrenciler "2015 Genel Seçimleri Öncesi Türkiye"yi tartışacaklar. 06 Mart Cuma günü saat 10:00'da açılışını yapacak akademinin ilk konukları ise 3 dönemdir Beyoğlu'nu yöneten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ ve milletvekilliğini bırakarak belediye başkanlığını tercih eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU.

Akademide seçim stratejileri ve deneyimleri yeni oy kullanacak nesile ders niteliğinde aktarılırken, "Türk Siyasetinde Anayasa ve Başkanlık Sistemi, Türk Siyasetinde Liderlik, Siyasette Anket Çalışmaları ve Söylemin Önemi, Siyaset ve Dış İlişkiler, Halk Sağlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Politikaları, Siyasette Kadınlara Pozitif Ayrımcılık, İşsizlik ve İstihdam Güvencesi, Yerel Siyaset ve Demokrasi" gibi gündeme dair konu başlıklarına da değinilecek.

Türk siyasetini şekillendiren ideolojilerin ve kurumların önemli temsilcileri ile tanışma şansı yakalayan üniversiteli öğrenciler, akademik donanımlarını ve bilgi düzeylerini geliştirip bu alanda yeni bakış açıları kazanacaklar. Yedi hafta sürecek akademinin sonunda öğrencilere eğitim sertifikası takdim edilecek. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin en önemli ulusal ve uluslararası etkinliklerinden Siyaset Akademileri'nin İstanbul'da beşinci, İzmir, Ankara ve Kırşehir ile birlikte Türkiye'de sekizincisi, Paris, Brüksel, Londra, Berlin, Kudüs ve Lefkoşa'da düzenlenenlerle dünyada on üçüncüsü düzenlenmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement