2014 Yerel Seçimlerinin Ardından - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçimlerinin Ardından

2014 Yerel Seçimlerinin Ardından

CHP Grup Başkanvekili İnce: "YSK, seçimleri iptal etmesi durumunda haksızlık yapar. Belediye başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar ama biz her şeye hazırız emin olun ki Başbakan'ın dediğini yaparsa bu YSK, 1 Haziran'da bunları perişan eder, 15 puan daha fazla alırız"

18.04.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'daki seçimlere ilişkin "YSK seçimleri iptal etmesi durumunda haksızlık yapar. Belediye başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar ama biz her şeye hazırız emin olun ki Başbakan'ın dediğini yaparsa bu YSK, 1 Haziran'da bunları perişan eder, 15 puan daha fazla alırız" ifadesini kullandı.

İnce, Parti Meclisi (PM) toplantısı sürerken, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile gazetecilere Yalova'daki seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalova'da 2009'da Demokrat Parti'den bir belediye başkanı seçildiğini ve bu kişinin daha sonra AK Parti'ye geçtiğini belirten İnce, "AKP'nin bu son seçimlerde adayı oldu. Yani Yalova'da bir ittifak kurdular. Bir şer cephesi yarattılar, buna rağmen biz seçimi aldık" dedi.

AK Parti'nin ilçe ve il seçim kuruluna yapılan itirazların da sonucu değiştirmediğini, şimdi ise YSK'ya başvurduklarını ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"İtiraz ettikleri kişilerden birisi, 'kısıtlıdır bu, oy kullanamaz, zihinsel engellidir' diye itiraz ettikleri kişilerden birisi AKP'nin 1217 numaraları sandık görevlisi, yani Başbakan'ın temsilcisi, yani AKP'nin temsilcisi, yani AKP'nin namusunu temsil eden kişi. Bu seçmen kısıtlı değildir, kasıtlıdır. 'Biz işlerimizi ayarlayalım, bu tür engellileri sandığa yazalım, seçimi kaybedersek şikayet eder, iptal ettiririz' mantığı bu. Başbakan bugün, Ağrı ile ilgili iptal edilmiş seçimi konuşuyor, Yalova'yla ilgili de bir temennide bulunuyor. 'İnşallah Yalova'da da iptal olacak, 1 Haziran'da seçim yapacağız.' Bu bir temenni değildir, bu bir talimattır. Başbakan'ın Türkiye'de yargıya nasıl hükmettiğini, yasamayı nasıl kontrol ettiğini, Türkiye'de nasıl bir tek adam olduğunu, onun izni olmadan yargı kararlarının oluşmadığını herkes biliyor. Başbakan'ın Yalova'yla ilgili verdiği bu temenni, bu dilek aslında YSK'ya doğrudan bir talimattır. Burayı 'iptal edin' demektir."

Başbakan'a seslendiğini belirten İnce, "Devletin bütün imkanlarını kullandınız, belediyenin, valiliğin bütün olanaklarını kullandınız, elinizden ne geliyorsa hepsini yaptınız, buna rağmen sizi Yalova'da yendik. Eğer bu talimatını yerine getirirse sana hodri meydan diyorum. İstiyorsan gel kendin aday ol. Gel en güvendiğin adamı gönder, adayını değiştir, kimi yaparsan yap, Yalova halkı kavurmaya da prim vermeyecektir, şemsiyeye de prim vermeyecektir. Yalova halkı hukuksuzluğa da boyun eğmeyecektir. Senin talimatlarına da diz çökmeyecektir" görüşünü savundu.

Yalova üzerinde büyük bir oyun oynandığını iddia eden İnce, kentte "yolsuzluk düzenine dur demek isteyen" ve MHP'ye, BDP'ye, DSP'ye, Saadet Partisi'ne gönül vermiş çok kişinin kendilerine oy verdiğini savundu.

YSK'nın seçimleri iptal etmesi durumunda haksızlık yapacağını öne süren İnce, "Belediye başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar ama biz her şeye hazırız emin olun ki Başbakan'ın dediğini yaparsa bu YSK, 1 Haziran'da bunları perişan eder, 15 puan daha fazla alırız" diye konuştu.

Tanrıkulu da 30 Mart'ta Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçiminin yapıldığını ve YSK'nın bu seçimi yönetemediğini iddia etti. YSK'nın şu an adli görevini yerine getirdiğini ileri süren Tanrıkulu, "Başbakan'ın bugünkü temennisi ve demeci adli görevi yapanlara etkileme suçudur aynı zamanda. Temennimiz YSK'nın adil davranmasıdır. Yönetememiştir ama hiç olmazsa bu son dakika da adil davranmasıdır" dedi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçimlerinin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement