2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: "30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur"

07.04.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur" dedi.

CHP'nin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt mazbatasını alarak eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'dan görevi teslim aldı.

Kurt, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, demokrasilerde en önemli unsurun devir teslim töreni yapabilmek olduğunu kaydetti.

Görevi bırakabilmenin ve sandıktan çıkanı kutlamanın büyük bir erdem olduğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Biz, demokrasinin bütün kurul ve kurallarıyla işleyeceği bir sistem oluşuncaya kadar siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bugün, Odunpazarı Belediyesini devraldık. Yapılan hizmetler her zaman takdire değerdir. Yapanlara, yaptıranlara, destek olanlara 'Allah razı olsun' demek bizim işimizdir. Odunpazarı'nda bundan sonra Cumhuriyet Halk Parti'li bir belediye başkanıyla birlikte tüm Odunpazarının katılımını sağlayacak bir belediyecilik anlayışı sergilemek bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Hesap verebilmek, yönetilen, yöneten ve seçilenler için en önemli unsurdur. Bugünden itibaren Odunpazarı Belediyesinde hesap vermeye hazır bir yönetim ve çalışma anlayışı gerçekleşecektir. Sayın Burhan Sakallı'ya 10 yıllık hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Sakallı ise 10 yıl boyunca Odunpazarı'nda Belediye Başkanı olarak yürüttüğü görevinin sona erdiğini kaydetti.

Geçen süre içerisinde Odunpazarı'nı güzel bir ilçe haline getirmeye gayret ettiklerini belirten Sakallı, "Çalışmalarda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Halkımızın oylarıyla belediye başkanı seçilen değerli arkadaşım Kazım Kurt'a görevinde başarılı olmasını dileklerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Sakallı, Kurt'a Odunpazarı ilçesinin mührünü verdi. Kurt da Sakallı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Kurt, Sakallı'yı kendi aracıyla Belediye Hizmet Binası'ndan uğurladı.

-Yerel seçimler

Devir teslim töreninin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in de katılımıyla Belediye Hizmet Binası önünde kutlama yapıldı.

Keskin, burada yaptığı konuşmada, demokrasilerde halkın oyuyla işbaşına gelen siyasi iktidarların demokrasiyi rafa kaldırmak için gayret sarfettiği süreçlerin yaşandığını savundu.

Türkiye'de böyle bir sürecin yaşandığını öne süren Keskin, şunları söyledi:

"Demokratik kurallarla işbaşına geldikten sonra Türkiye'de demokrasiyi rafa kaldırarak kendi yaşam anlayışını Cumhuriyet'in topluma kazandırdığı yaşam yeri yerine ikame etmek için demokrasinin bütün kanallarının tıkandığını bir süreç yaşadık. 30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur. Demokrasinin güzelliklerini yakalayabilmek, insanların demokrasinin nimetlerinden yararlanabilmesi, demokrasinin tıkandığı süreçlerde onun korunması için diyet ödemesiyle özdeştir. Eğer bir toplum, demokrasi tehlikeye girdiğinde onu ayakta tutabilecek, onu canlı kılabilecek diyeti ödemeyi başarabilirse, toplum olarak demokrasinin nimetlerini sürekli ayakta tutabiliriz. 30 Mart seçimlerinde Eskişehir halkı, Odunpazarı halkı böyle bir özveriyi günyüzüne çıkarttı, demokrasiyi ebediyete kadar yaşatma kararı olduğunu uygulamanın mihenk taşında herkese gösterdi."

Kurt ise 20 yıldır kurulduğu günden beri ilk kez CHP'li bir belediye başkanının gireceği Odunpazarı Belediyesini kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Odunpazarı Belediyesinin bundan sonra Tepebaşı ve Büyükşehir belediyeleri gibi halkçı, devrimci, Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir belediye olacağını anlatan Kurt, "Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü bizim en temel şiarımızdır. Bunu herkes için istiyoruz. Odunpazarı Belediyesinde çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum. Sizin iş güvencenizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sizin sendikal güvencenizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sizin hak, hukuk, adalet inancınızın teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement