2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: (2) "Cumhuriyet Halk Partisinin kendi tabanı içerinde şu anda inanılmaz bir muhalefet başladı.

03.04.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet Halk Partisinin kendi tabanı içerisinde şu anda inanılmaz bir muhalefet başladı. Cumhuriyet Halk Partisinin içi kaynamaya başladı. İç muhalefet ayağa kalktı" iddiasında bulundu.

Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "CHP'lilerin inanılmaz bir hazımsızlıkla ısrarlı şekilde seçime hile katıldığını söylemekten çekinmediklerini" belirtti.

Melih Gökçek, "Özellikle Çankaya'da 15 bin oylarının muhtar oylarıyla birlikte kullanıldığını söyleyerek bu seçimin iptal edilmesi gerektiğini söylüyorlar. O kadar saçma bir gerekçe. Keçiören'de de 27 bin 266 oy iptal edildi. Sincan'da 13 bin 426 oy iptal edildi. Altındağ'da 9 bin 646 oy iptal edildi. Bizim çok güçlü olduğumuz 3 ilçede iptal edilen oy sayımız 40 bin 388. Oradaki 15 bin. Sen hangi konuyu birbiriyle mukayese ediyorsun bunu anlayabilmek mümkün değil" diye konuştu.

CHP'nin kendi tabanı içerinde şu anda inanılmaz bir muhalefet başladığını savunan Gökçek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin içi kaynamaya başladı. İç muhalefet ayağa kalktı" ifadesini kullandı.

CHP'de çok enteresan olaylar yaşanmaya başladığını savunan Gökçek, şunları söyledi:

"Üsküdar belediye başkan adayı aynı zamanda eski belediye başkanı 'Cumhuriyet Halk Partisi bana sahip çıkmadı' diye bağırıyor. İkincisi Fatih'ten belediye başkan adayı olan Sabri Erbakan 'böyle teşkilatla seçim alınmaz, böyle teşkilat mı olur?' diye suçluyor. Artvin adayı ve eski Artvin belediye başkanının aynen söylediği şu:  'Cemaatle ittifak yaptık. İttifak bize seçim kaybettirdi' diyor. Cumhuriyet Halk Partisinin meşhur bir milletvekili var Hüseyin Aygün, 'Sağa açıldık, cemaatle işbirliği yaptık kaybettik, şimdi bunun muhasebesini yapmak zorundayız' diyor."

-"Kamuoyunu oyalamaya çalışıyorlar"-

CHP'nin seçim sonuçlarının üstünü örtbas edebilmek için devamlı kamuoyunu oyalamaya ve yanıltmaya çalıştıklarını ileri süren Gökçek, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesine müracaat etmek için dilekçe hazırlıyorlar. Madem kaybettiğini kabul ediyorsun niye Anayasa Mahkemesine gidip niye milleti oyalıyorsun arkadaş? Ayıp değil mi? Sandık başında AK Parti'nin sandık kurulu üyesi bir tanedir. 4 tanesi bize karşı. Diğer siyasi partilerin temsilcileri. Sen bu sandıklara 4 kişiyle sahip olamadın da biz bir kişi ile hile mi yaptık? Bunu 10 yaşındaki çocuk kabul edebilir mi? 'Sandıkta hile yapıldı?.' Nasıl hile yapıldı? Sizin 4 kişi temsilciniz var. Hepiniz direkt olarak tavır koyuyorsunuz. Tavır koyduğunuz halde 4 kişi sandığa sahip olamıyor, bir AK Partili orada hile yapıyor. Buna kargalar güler, kargalar. Öyle enteresan yönleri de var ki yargıya istedikleri zaman güveniyorlar, güvençlerinden dolayı alkış tutuyorlar. Kaybettikleri yerlerde de yargıya güvenmiyorlar. Yalova'da 5 oyla aldılar. 'Yaşasın yargı, adaleti teslim etti.' Ankara'da 32 bin oyla kaybettiler. Kaybettikleri halde 'burda hile var.' Böyle saçma sapan bir mantık olabilir mi? Tam bir Cumhuriyet Halk Partisi mantığı."

-"Oturup ağlıyorsun"-

Gökçek, CHP'nin direkt Yüksek Seçim Kurulu ve seçim kurullarına yüklenmeye çalıştığını ifade ederek  "Twitter aracılığıyla gönüldaşlarından yardım istediler. 'Gönüldaşlar, biz ulaşamıyoruz tutanaklara.' Düşünebiliyor musunuz koca Cumhuriyet Halk Partisi... Ancak 600'ü ellerine geçebilmiş. Bütün tutanakları Yüksek Seçim Kurulundan almışlar. Bu kadar aciz bir parti. Hem işini görmüyorsun hem adamlarına hükmedemiyorsun. Ondan sonra oturup ağlıyorsun. Olacak bir şey değil. Bizden isteselerdi keşke. Yüzde 100'ü var bizde. Teşkilat farkı, çalışma farkı burada çok net ortaya çıkıyor" dedi.

CHP'nin Twitter'dan gelen seçim sonuçlarına dayanarak itiraz dilekçesi hazırladığını iddia eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Yaşlı bir hukukçu geliyor yanlarına. Diyor ki: 'Siz bunları nasıl vereceksiniz? Bunların çoğu sahte çıkar ve sahtekarlıktan içeri girersiniz. Böyle bir çılgınlık nasıl yaparsınız? 5 seneden 10 seneye kadar bunun hapsi var' diyor. Bu sefer binin üzerindeki dilekçeyi ayıklıyorlar, atıyorlar kenara. 100 küsur kendilerinin bulduğu dilekçeyle itiraza gidiyorlar. Düşünebiliyor musunuz? CHP'nin düştüğü hali, acziyeti ve ortalığı nasıl karıştırmak istediğini. İnsanlara bununla ümit vermeye çalışıyorlar. İnanılmaz bir şey."

Gökçek, CHP'nin 24, MHP'nin 14, Demokrat Partinin 2, BBP'nin 1 ve AK Parti'nin 99 büyükşehir belediye meclis üyesi çıkardığını dile getirerek böylelikle 3'te 2 çoğunluğu rahatlıkla temin edebilecek oyu da elde ettiklerini söyledi.

Seçimlerden sonra, televizyona fazla çıkmaması ve sessizliğini koruması nedeniyle eleştirildiğini belirten Gökçek, "Edebimizden çıkmıyoruz. Yoksa her gün çıkarız" değerlendirmesinde bulundu.

İlçe tutanaklarının altında parti temsilcilerinin imzasının bulunduğunu anımsatan Gökçek, ilçelerde parti temsilcilerinin olduğunu, hakimlerle tutanakların altına imza attıklarını söyledi. Gökçek, "YSK'ya yapacakları itiraz da tutanaklara göre olacağından onun da bir anlamı olmayacağını birlikte göreceğiz. Dolayısıyla seçim artık bitmiştir" dedi.

-"Sürecin uzaması kanuni prosedürdür"-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da ilçe seçim kurullarındaki itirazların incelendiğini ve kesinleştiğini belirterek "Şu andan itibaren ancak İl Seçim Kuruluna ve Yüksek Seçim Kuruluna bundan sonraki aşamalarda müracaat edilebilir" dedi.

Kapusuz, "Asıl olan bugüne kadar alınmış kararlardır, tutanaklardır, belgelerdir, somut delillerdir. Bunun dışında 'tamamı sayılsın, şu kadar sayılsın' bu tip girişimlerin hiçbirisi sonucu değiştirmeyecek. Şu anda bu sürecin uzamasının bir tek sebebi vardır, o da kanuni prosedürdür" diye konuştu.

Bugün saat 17.00 itibarıyla İl Seçim Kuruluna başvuruların bittiğini hatırlatan Kapusuz, 'şunları belirtti:

"Müracaat varsa kurul toplanacak partililerin de gözetiminde üç tane hakimden oluşan il seçim kurulu o incelemeyi yaparak karar verecek, şayet ondan sonra Yüksek Seçim Kuruluna götürme hakları var mı? Olabilir. Götürsünler, orada da 11 hakimin yargı denetimindeki bir seçim yönetimiyle sonuç olacak, ilan edilmiş olmasıyla da bu iş noktalanmış olacak."

Kamuoyuna bu iddialar karşısında sakin olmaları, ortalığı karıştırmak isteyenlere karşı özellikle gençlerin oyuna gelmemesi çağrısında bulunan Kapusuz, asıl olanın milli irade, sandık olduğunu vurguladı.

Herkesin buna saygı duyması, kabul etmesi gerektiğini ifade eden Kapusuz, "Geriye dönük kendi muhasebesini kendisi yapmalıdır. 'Ben nerede hata yaptım, bu halkın gönlünü neden alamadım. Niye projelerimi güzel anlatmak yerine karalamayı, ithamı, paralel yapının ellerine tutuşturduğu CD'lerle, montaj, şantaj kasetleriyle bir yere gidilmeyeceğini görmeliydim' diye muhasebesini doğru yapmalı" diye konuştu.

-"CHP'nin alışılagelmiş psikolojisidir"-

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da itirazların seçim süreçlerinin tabi sonucu olduğunu, halkı kandırmak anlamında yapılıyor olmasının ise siyasi bir ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Alparslan, "Zira kendi acziyetlerini, çaresizliklerini, başarısızlıklarını örtmek anlamında birtakım şaibeler oluşturmak suretiyle galibiyetin meşruiyetini tartışmaya açma gayretleri CHP'nin alışılagelmiş psikolojisidir" dedi.

-Sorular-

Gökçek, bir gazetecinin "İlk başta oy farkı 32 bin olduğu belirtilmişti. Son hesaba göre oy farkı nedir?" sorusunu, "Verdiğim rakamları birbirinden çıkartıp, bakıver. Bizimki 1 milyon 416 bin 770, onlarınki ise 1 milyon 385 bin 38" diye yanıtladı.

Son durumda sonucun değişmediğine işaret eden Kapusuz da "Biraz biz oy almış oluyoruz, biraz onlar kaybetmiş oluyor. Sonuç itibarıyla sonucu etkileyecek bir itiraz çıkmadı" dedi.

Gökçek, bir başka gazetecinin, bir sonraki dönem tekrar aday olup olmayacağını sorması üzerine, "Hele bir o dönem gelsin ya. Benim öyle bir niyetim yok da daha şimdiden niye soruyorsun, bu kadar acele. Bizde üç dönemden fazla olmak yok biliyorsun. Benim üçüncü dönem. İlk ikisi AK Parti değildi, Fazilet ve Refah'tı. Aslında birbirini devam eden parti, birbirinden farkı yok da fakat AK Parti olunca üç" diye konuştu.

- Ankara

2014 Yerel Seçim Sonuçları
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement