2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, farklı partilerden adayların seçildiği ilçelerde de en fazla oyu aldı.

01.04.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, Kayseri'de her partiden seçmenin tercihi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, seçim sonrası oluşan oy oranları, muhalefetin de tercihinin Başkan Özhaseki olduğunu ve farklı partilerden adayların seçildiği ilçelerde dahi en fazla oyu aldığını gösterdi.

İl Seçim Kurulu'nun oy tasnif işlemlerini tamamlamasının ardından Başkan Özhaseki'nin aldığı oy oranı yüzde 60 oldu.

Seçim çalışmaları sırasında gittiği her yerde büyük sevgi gösterisi ile karşılanan Başkan Mehmet Özhaseki, bu sevginin karşılığını sandıkta da aldı. Tüm ilçelerde, ilçe belediye başkanlarına verilen oydan daha fazla Başkan Mehmet Özhaseki'ye oy çıktı.

Özhaseki, farklı partilerden adayların tercih edildiği ilçelerde dahi en fazla oy alan isim olma başarısı gösterdi.

Başkan Özhaseki, MHP'li belediye başkan adaylarının tercih edildiği Özvatan ve Sarıoğlan'da, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayından da daha fazla oy aldı.

Sarıoğlan'da MHP adayına 3 bin 334 oy çıkarken, Özhaseki 3 bin 680 oy aldı. Özvatan'da ise MHP'nin büyükşehir adayına bin 370, Özhaseki'ye ise bin 483 oy çıktı.

Pınarbaşı ilçesinde ise oyların başa baş olduğu görüldü. Pınarbaşı'nda ilçe belediye başkanını seçmek için MHP'ye oy veren yaklaşık 2 bin seçmen, Büyükşehir Belediyesi'nde tercihini bu partiden yana kullanmadı.

CHP'nin belediye başkanlığını kazandığı Sarız'da da durum değişmedi ve Başkan Özhaseki bu ilçede de en fazla oy alan Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP, Sarız'da seçimleri 2 bin 42 oyla kazandı ancak CHP büyükşehir adayına bin 372 oy çıktı. Başkan Özhaseki ise Sarız'dan 2 bin 411 oy aldı. Büyükşehir adaylarına özellikle ilçelerden gelen veriler, iktidarı ve muhalefetiyle Başkan Mehmet Özhaseki'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi için ortak tercih olduğunu gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu ilçeler gibi diğer tüm ilçelerde de belediye başkanlarına çıkan oylardan daha fazla oy aldı.

Merkez ilçelerde AK Partili belediye başkanlarının oy dağılımı ise şöyle oldu:

İlçe belediyesi               Büyükşehir

Melikgazi              167.472                         184.721

Kocasinan             127.646                         133.045

Talas                      32.944                           36.499

İncesu 7.384                            8.554

Hacılar                      4.735                            5.813 - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement