2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Politika

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, Büyük Birlik Partisi'nin adayı Hayri Samur, belediye başkanlığını kendisinin kazandığını açıkladı.

30.03.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) adayı Hayri Samur, belediye başkanlığını kendisinin kazandığını açıkladı.

Samur, Sarıveliler ilçe meydanında yaptığı açıklamada, belediye başkanlığına getirildiğini belirterek, kendisine güvenen vatandaşlara teşekkür etti.

Sarıveliler'de kısıtlı imkanlarla 5 yıl görev yaptığını ifade eden Samur, "Biz imkanlarımızı en iyi şekilde kullandık. İlçemize birçok hizmette bulunduk. Sizler bizlere her zaman güvendiniz. Bugün de beni tekrar başkanlığa seçerek, bu güvenin devam ettiğini gösterdiniz. Ben ve ekibim, sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağız. Gelişmiş, yaşanabilir bir Sarıveliler için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Sarıveliler'de, resmi olmayan sonuçlara göre BBP'nin adayı Samur, 1780 oy alırken, AK Parti'nin (AKP) adayı Halil Kulak 1650, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Abdullah Özkan ise 105 oyda kaldı.

Hayri Samur'un özgeçmişi

Hayri Samur, 6 Haziran 1962 tarihinde Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde doğdu.  İlköğrenimini Sarıveliler, orta öğrenimini Ermenek, lise öğrenimini ise Çumra'da tamamlayan Samur, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim Organizasyon Bilim Dalı'nda (İnsan Kaynakları Yönetimi) yapan Samur, öğrencilik yıllarında aile mesleği ticaret ve nakliyecilikle uğraştı.

25 Şubat 2003 tarihinde Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Fakülte Sekreterliği'ne atanan Hayri Samur, 1 Aralık 2008 tarihinde Sarıveliler Belediye Başkanlığı'na aday olmak için görevinden istifa etti. Bağımsız olarak girdiği 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Sarıveliler Belediye Başkanı seçildi. 23 Temmuz 2011 tarihinde BBP'ye katılan Samur, evli ve bir çocuk babasıdır.

Samur, orta derecede İngilizce bilmektedir. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement